-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
empatia
-
empatia
przed chwilą dostałem wiadomość ( nie jest sprawdzona) że jakiś bardzo empatyczny deweloper rozkopał koparą wał aby ochronić swe posiadłości , / kosztem zalania innych oczywiście/
.
, mam nadzieję że nie pod wpływem ...
nie to niemożliwe, aby oni czytali nasze wiersze.
.

, mam nadzieję że nie pod wpływem ...

-
empatia
muszę uzasadnić powyższą wypowiedź ,bowiem jestem raczej przeciwnikiem aby słowo (zwłaszcza pisane) było w opozycji (czytaj : przekorne) do myśli autora/autorki . Bywa że "słowo staje się ciałem".
ps.
Osobiście jestem obecnie rozbitkiem po 'potopie' na Beju. tam wszystko zostało zniszczone.
Tu jest strasznie tak cicho i spokojnie, że aż się zamartwiam czyżby 8 - me w stanie ewakuacji?
-
empatia
Przepraszam, a gdzie w swych komentarzach zarzucałem Ci pochwałę egoizmu w utworze,
może przy kawie uzgodnimy

właśnie otrzymałem drugą wiadomość " Po prostu czas tego typu miejsc powoli mija" wygląda na to że jestem nie dzisiejszy...
ba nawet nie wiem co to: slamy... lajki a i może nie jestem poeta...

- eka
empatia
: ) Ze słowem pisanym chyba mamy kontakt bezpośredni, widząc je, czytając?
Bezpośredni kontakt na slamach, spotkaniach autorskich to mamy z Autorem, z jego głosem, poprawną (lub nie) dykcją, barwą głosu, często kulawą recytacją, nerwowym odczytem. Słowa mogą zyskać, mogą stracić energię i zrozumiałość. No ale to moje zdanie, gdyby każdy poeta miał umiejętności aparatu głosowego Czubówny czy Holoubka pewnie nie byłoby problemów:)
Empatia tutaj z perspektywy odwiecznego filmu: panta rhei. Wszystko płynie, wszystko się zmienia, oby powodziowa odsłona nie dotknęła mnie. Egoizm? A skądże. Po co mnożyć zło.
A "leń", czyli każdy li tylko z obserwatorów, może się wykazać niepustą a wymierną empatią.
We wszystkim, bo wszystko "tonie", kwestia czasu, przecież wystarczy zerknąć wstecz.
Niech ciut dłużej dobro płynie, wg mnie o tym piszesz.