-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
empatia
-
empatia
przed chwilą dostałem wiadomość ( nie jest sprawdzona) że jakiś bardzo empatyczny deweloper rozkopał koparą wał aby ochronić swe posiadłości , / kosztem zalania innych oczywiście/
.
, mam nadzieję że nie pod wpływem ...
nie to niemożliwe, aby oni czytali nasze wiersze.
.

, mam nadzieję że nie pod wpływem ...

-
empatia
muszę uzasadnić powyższą wypowiedź ,bowiem jestem raczej przeciwnikiem aby słowo (zwłaszcza pisane) było w opozycji (czytaj : przekorne) do myśli autora/autorki . Bywa że "słowo staje się ciałem".
ps.
Osobiście jestem obecnie rozbitkiem po 'potopie' na Beju. tam wszystko zostało zniszczone.
Tu jest strasznie tak cicho i spokojnie, że aż się zamartwiam czyżby 8 - me w stanie ewakuacji?
-
empatia
Przepraszam, a gdzie w swych komentarzach zarzucałem Ci pochwałę egoizmu w utworze,
może przy kawie uzgodnimy

właśnie otrzymałem drugą wiadomość " Po prostu czas tego typu miejsc powoli mija" wygląda na to że jestem nie dzisiejszy...
ba nawet nie wiem co to: slamy... lajki a i może nie jestem poeta...

- eka
empatia
: ) Ze słowem pisanym chyba mamy kontakt bezpośredni, widząc je, czytając?
Bezpośredni kontakt na slamach, spotkaniach autorskich to mamy z Autorem, z jego głosem, poprawną (lub nie) dykcją, barwą głosu, często kulawą recytacją, nerwowym odczytem. Słowa mogą zyskać, mogą stracić energię i zrozumiałość. No ale to moje zdanie, gdyby każdy poeta miał umiejętności aparatu głosowego Czubówny czy Holoubka pewnie nie byłoby problemów:)
Empatia tutaj z perspektywy odwiecznego filmu: panta rhei. Wszystko płynie, wszystko się zmienia, oby powodziowa odsłona nie dotknęła mnie. Egoizm? A skądże. Po co mnożyć zło.
A "leń", czyli każdy li tylko z obserwatorów, może się wykazać niepustą a wymierną empatią.
We wszystkim, bo wszystko "tonie", kwestia czasu, przecież wystarczy zerknąć wstecz.
Niech ciut dłużej dobro płynie, wg mnie o tym piszesz.