-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Na dorosłość
- Hardy
Mawiają: „Zachowuj się stosownie do wieku!”,
więc, jakżeś dorosły, kochaj się często, człeku.
Po drugiej stronie cienia z tej uczty się drwi,
i jeśli tam powstaniesz, nie będziesz miał płci.
więc, jakżeś dorosły, kochaj się często, człeku.
Po drugiej stronie cienia z tej uczty się drwi,
i jeśli tam powstaniesz, nie będziesz miał płci.
- Lucile
Czyli ziemskie przyjemności tylko tu? Żal będzie się przeprowadzać

- Hardy
Tak, tylko tu, na ziemskim "łez padole". Kto skorzysta z mojej rady, ma też chwile przyjemności, a nie tylko ciągłego lania łez 
PS. Chociażem racjonalista, zacytuję (dla tych, którzy tego potrzebują) księdza Andrzeja Dragułę, współpracownika "Tygodnika Powszechnego":
"W sensie seksualnym Bóg płci nie ma, co jest niedyskutowalne, bo przecież płciowość jest integralną częścią cielesności, a Bóg - jak wiadomo - w sobie samym jest czystym duchem. O płeć aniołów i diabłów też nie pytamy, choć kultura ludowa i popularna "zaludniły" (sic!) zbiorową wyobraźnię także diablicami i anielicami. Płeć jest więc kategorią na wskroś ziemską i teraźniejszą: także w odniesieniu do człowieka, bo jak przypomniał Jezus, ludzie "przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie" (Mt 22, 30).

PS. Chociażem racjonalista, zacytuję (dla tych, którzy tego potrzebują) księdza Andrzeja Dragułę, współpracownika "Tygodnika Powszechnego":
"W sensie seksualnym Bóg płci nie ma, co jest niedyskutowalne, bo przecież płciowość jest integralną częścią cielesności, a Bóg - jak wiadomo - w sobie samym jest czystym duchem. O płeć aniołów i diabłów też nie pytamy, choć kultura ludowa i popularna "zaludniły" (sic!) zbiorową wyobraźnię także diablicami i anielicami. Płeć jest więc kategorią na wskroś ziemską i teraźniejszą: także w odniesieniu do człowieka, bo jak przypomniał Jezus, ludzie "przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie" (Mt 22, 30).

- Lucile
Ja żart skwitowałam żartem, a Ty mi... wykładem. Czyżby gen kaznodziei? 

- Hardy
Na dorosłość
Uczytielnik raczej, ale cóż w tem złego.
- Hardy
No tak, ale w moim "kochaj się" ma znaczenie głównie emocjonalne, uczuciowe.
Tu dałabym bardziej dosadne określenie aktu, ale to ja, gbur i grubianin.
Fajny pomysł.
Tu dałabym bardziej dosadne określenie aktu, ale to ja, gbur i grubianin.

Fajny pomysł.
- Hardy
Musze zostawić trochę niedopowiedziane, dla domysłu i interpretacji czytelnika. Niech czytelnik dopowiada według własnych potrzeb