-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
on - off
- bonkreta
on - off
tętnię w trybie offline
mam ostre rysy i czas
kipiący codziennością
taka proza po brzegi
wypełniona bohaterami (sic!)
biciem serca i fabułą
akcja przyspiesza i zwalnia
“samo życie”
nie zapominam loginu i hasła
w antraktach niosących cykle
zdumień które trzeba
zmaterializować
“czarne na białym” opisać
każdy odcień szarości
nakładam różowe szkła
i spoglądam w twarz słońcu
kumulując światło
na cieniste włóczęgi
wzdłuż linii życia
na otwartej dłoni
.
mam ostre rysy i czas
kipiący codziennością
taka proza po brzegi
wypełniona bohaterami (sic!)
biciem serca i fabułą
akcja przyspiesza i zwalnia
“samo życie”
nie zapominam loginu i hasła
w antraktach niosących cykle
zdumień które trzeba
zmaterializować
“czarne na białym” opisać
każdy odcień szarości
nakładam różowe szkła
i spoglądam w twarz słońcu
kumulując światło
na cieniste włóczęgi
wzdłuż linii życia
na otwartej dłoni
.
Nie chcę żyć w swoich dziełach, chcę żyć w moim apartamencie. - Woody Allen
-
on - off
by! bezpiecznie spojrzeć słońcu w twarz i długo patrzeć bez narażania wzroku na szwank potrzebne szkło w barwie ciemnozielonej, lub bordowej (ale bardziej zamula szczegóły w widzeniu detali) o zaciemnieniu minimum 14 din, można przy niższym spoglądać tylko nie za długo. szkło różowe, mniemam, musi mieć zaciemnienie co najmniej 20 din, a może i więcej.
poza tym wiersz podobasię
- mirek13
on - off
Mam nieodparte wrażenie grog, że nie zrozumiałeś idei "różowych szkieł".
To poetycka metafora, mająca uzmysłowić konieczność patrzenia optymistycznie na świat (słońce - życie), a nie naukowy konkret o oglądaniu gwiazdy przez właściwy rodzaj szkieł.
Istotne jest patrzenie w ten sposób, a nie poprawność naukowa, jako że to nie naukowe dzieło.
Odbiorca rozumie przesłanie bez naukowych dywagacji o dinach.
To poetycka metafora, mająca uzmysłowić konieczność patrzenia optymistycznie na świat (słońce - życie), a nie naukowy konkret o oglądaniu gwiazdy przez właściwy rodzaj szkieł.
Istotne jest patrzenie w ten sposób, a nie poprawność naukowa, jako że to nie naukowe dzieło.
-
on - off
wiem cotosą różowe okulary i za co robią w poetyckim świecie. ależteż zbyt długie wpatrywanie się przez nie w szczęście, lub jego pozory, doprowadza do nieprawdziwego widzenia oglądanego, czyli skutkuje utratą obiektywnego osadu tego co tu i teraz. własnie owe diny jakoś takoś dają oglądającemu bezpieczeństwo niepogrążania się w złudzeniu. pewnie od rzeczyżemrzekł, ale takieme widzenie, wolno mi, a co.
pozdrawiam.
-
on - off
jaksie znam nie bedzie misie chciało. łoo! już misie nie chce. przepraszam autorkę, że w jej przestrzeni ta wymiana, zamykam się i znikam.
a wiersz udany i podobasie jak wcześniej żem był wyraził
- bonkreta
on - off
zimny grog pisze: ↑27 mar 2019, 11:54wiem cotosą różowe okulary i za co robią w poetyckim świecie. ależteż zbyt długie wpatrywanie się przez nie w szczęście, lub jego pozory, doprowadza do nieprawdziwego widzenia oglądanego, czyli skutkuje utratą obiektywnego osadu tego co tu i teraz. własnie owe diny jakoś takoś dają oglądającemu bezpieczeństwo niepogrążania się w złudzeniu. pewnie od rzeczyżemrzekł, ale takieme widzenie, wolno mi, a co.
pozdrawiam.
Zimny grog, są tacy, co w ogóle najchętniej nie unoszą głowy, by czuć się bezpiecznie, by nic nie zaszczypało w oczy, czy nie oślepiło.

Dzięki za kom.

- bonkreta
on - off
mirek13 pisze: ↑27 mar 2019, 10:53Mam nieodparte wrażenie grog, że nie zrozumiałeś idei "różowych szkieł".
Mirku, dzieki za rozczytanie zamysłu.