-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
paleta
- mirek13
paleta
pół roku minie
aż przejdę całą tęczę
po kolorach
w metaforze
czerwonej i zachodzącym gdzieś tam
słońcem gasnącym nigdzie
nie byłem
krwawym karłem
błękitnym stadem
gdzie niebieścień się mieni
niezgodnie z kosmogonią olbrzymów
dzikie są wszakże
mój duchu
i trochę żółci się uleje
ale to mały woreczek
do wycięcia na szczęście
aż przejdę całą tęczę
po kolorach
w metaforze
czerwonej i zachodzącym gdzieś tam
słońcem gasnącym nigdzie
nie byłem
krwawym karłem
błękitnym stadem
gdzie niebieścień się mieni
niezgodnie z kosmogonią olbrzymów
dzikie są wszakże
mój duchu
i trochę żółci się uleje
ale to mały woreczek
do wycięcia na szczęście
-
paleta
Oszczędny w słowach dobry wiersz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
paleta
To nie jest takie pewne, nie wiadomo co dzień przyniesie, szczególnie pochwalony przed zachodem...
-
paleta
To nie jest takie pewne, nie wiadomo co dzień przyniesie, szczególnie pochwalony przed zachodem...
-
paleta
Lubię mieszać kolory i teksturowo fakturowe (ale nie fv) maziaje.
Tu jest po kapce tego i tamtego, takie zamieszanie w rogu palety.
Woreczek zawsze można wyciąć i ślepą kiszkę także, grunt by głowa nie dawała się zwodzić mamieniem kolorów.
Wielobarwnie - na pewno, czy pięknie nie wiem, czytelnie, a zarazem metaforycznie
Tu jest po kapce tego i tamtego, takie zamieszanie w rogu palety.
Woreczek zawsze można wyciąć i ślepą kiszkę także, grunt by głowa nie dawała się zwodzić mamieniem kolorów.
Wielobarwnie - na pewno, czy pięknie nie wiem, czytelnie, a zarazem metaforycznie

-
paleta
wycelowany w lazurytowym tworzydle, wszystkie kanty i chropy wygładzone, miękki w pogłaskaniu. można rzec cacuszko. ma tylko jedną zasadniczą niedomogę, nie ma tu życia w jego przyjemnej i nieprzyjemnej poetyce.
jak nic, nie znam się na subtelnościach, cóż nie przepadam za miękkimi pastelami.
jak nic, nie znam się na subtelnościach, cóż nie przepadam za miękkimi pastelami.
-
paleta
Właśnie czytałem o teleskopie Webba... Jamesa Webba. To taki współczesny ołtarz odwiecznej kosmogonii. Twoja "Paleta", choć przyziemna, jak pęcherzyk żółciowy, kusi aby głowę podnieść i w nieskończonościach szukać.

jak Koziołek Matołek, pamiętasz wilka, co z miną ogłupiałą...

Woreczek, ten niemetaforyczny, i owszem, wyciąć łatwo, a zabieg spieprzyć trudno. Potem i tak wszystko strawić można. Lepiej lub gorzej, ale można. Troche trudniej wyrąbać woreczek, o którym napisałeś. Strawić ową dzikości krwawych karłów i błękitnych olbrzymów nie jest łatwo. Bez rozlewania żółci człowiek sobie nie poradzi. To pewnie dlatego tak nieliczni myślą o zabiegu, a i sam zabieg trudny... niebezpieczny. Gdyby było inaczej, wystarczyłoby stadko psychoanalityków. Nikt nie mieszałby w sprawę poezji.