-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Matki już nie ma
- mirek13
Matki już nie ma
Oczywiście kręcisz, unikasz i dorabiasz ideologię z której niewiele można wysnuć.
Tajemniczy linki... jeden autor... spiskowa teoria dziejów.
Twoja sprawa, ale by pomogło w konfrontacji, bo to Ty piszesz o ocenach gdzieś indziej.
Chcesz niektórych zachwycić?
Jeśli to był wiersz na tym poziomie, żaden Mirek nie dałby nawet piątki
Tajemniczy linki... jeden autor... spiskowa teoria dziejów.
Twoja sprawa, ale by pomogło w konfrontacji, bo to Ty piszesz o ocenach gdzieś indziej.
Chcesz niektórych zachwycić?
Jeśli to był wiersz na tym poziomie, żaden Mirek nie dałby nawet piątki
-
Matki już nie ma
Na szczęście świat na Mirkach się nie kończy.
- biegnąca po fali
Matki już nie ma
Ja bym dała 4.
i przeszłość
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
-
Matki już nie ma
Biegnąca dziękuję. Ile czytelników tyle opinii.
- mirek13
Matki już nie ma
Ale te Mirki są. I czytają. I oceniają, a Ty nic na to nie poradzisz.
Kończmy temat, bo nie wart.
Kończmy temat, bo nie wart.
- tetu
Matki już nie ma
Hm... Zastanawiam się nad tym tekstem TD.
Z jednej strony strata matki, co wiadomo jest traumą samą w sobie. Ta powtarzana czerń jako żałoba imho sprawdziła się w wierszu i to jest fajny pomysł, poza tym wydaje mi się że czerń ma tu podwójny wydźwięk. Pod lir wszystko widział/widzi w czarnych kolorach, czyżby piekło na ziemi? był ofiarą?
Nie do końca czuł w matce matkę jakkolwiek to brzmi.
Z drugiej zaś strony po przeczytaniu tekstu czuję coś w rodzaju obojętności, chociaż emocji tu nie brakuje.
Puenta w której mowa o proszku do prania nakierowuje na to iż wiele można zmyć, wyszorować, przynajmniej warto
spróbować, ale skoro to piekło wypuściło pęd... to czy można mówić o nadziei? Choć przez chwilę o niej pomyślałam.
Dla mnie to jednak wciąż wegetacja, a może odrodzenie?
Pewnie nie bez przyczyny poczułam tu obojętność, może to jedno z odczuć jakie towarzyszyło pod lir?
Jest tu coś co mnie zatrzymało TD, wprawdzie wiersz łba nie urywa, ale naprawdę skłania do przemyśleń, pozdrawiam.
Z jednej strony strata matki, co wiadomo jest traumą samą w sobie. Ta powtarzana czerń jako żałoba imho sprawdziła się w wierszu i to jest fajny pomysł, poza tym wydaje mi się że czerń ma tu podwójny wydźwięk. Pod lir wszystko widział/widzi w czarnych kolorach, czyżby piekło na ziemi? był ofiarą?
Nie do końca czuł w matce matkę jakkolwiek to brzmi.
Z drugiej zaś strony po przeczytaniu tekstu czuję coś w rodzaju obojętności, chociaż emocji tu nie brakuje.
Puenta w której mowa o proszku do prania nakierowuje na to iż wiele można zmyć, wyszorować, przynajmniej warto
spróbować, ale skoro to piekło wypuściło pęd... to czy można mówić o nadziei? Choć przez chwilę o niej pomyślałam.
Dla mnie to jednak wciąż wegetacja, a może odrodzenie?
Pewnie nie bez przyczyny poczułam tu obojętność, może to jedno z odczuć jakie towarzyszyło pod lir?
Jest tu coś co mnie zatrzymało TD, wprawdzie wiersz łba nie urywa, ale naprawdę skłania do przemyśleń, pozdrawiam.
-
Matki już nie ma
Mirek po co wchodzić w dalszą dyskusje, skoro swoje wiesz, Twoje ad persony w Stylu: "kręcisz, oszukujesz, teoria spisku" są przykre i żałosne. żegnam Pana.
Tetu jest mi niezmiernie fajnie
że wiersz zatrzymał nawet jeśli łba nie urywa
pozdrawiam.
Tetu jest mi niezmiernie fajnie

- Tomasz Gil
Oceniają? Krytyk jakiś? Mnie się wydawało, że każdy wyraża swoje zdanie, no ale cóż...
Tomek
-
Matki już nie ma
Jeżeli byłby to fragment całości służący do przybliżenia autora - to pół biedy.
Jako całość - manieryczny, typowy, naumiany eksternistycznie postportalowy styl pisania.
Gra w bierki - wyciąganie z nejednej kupki podchodzących wideł i trójżębów, dentystycznych mostków mądrości, a nawet Steinwaya, w celu zapunktowania.
Nawet rozumiem.
Ale na nie - bo mam wybór albo i nie.
Jako całość - manieryczny, typowy, naumiany eksternistycznie postportalowy styl pisania.
Gra w bierki - wyciąganie z nejednej kupki podchodzących wideł i trójżębów, dentystycznych mostków mądrości, a nawet Steinwaya, w celu zapunktowania.
Nawet rozumiem.
Ale na nie - bo mam wybór albo i nie.
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
-
Matki już nie ma
Witka twój wybór, rozumiem i dziękuję.