„Życie, jako pogoń za rekordami chłodu” – niezły tytuł wiersza.
- 

- Nasze rekomendacje

- 

- 
 UWAGA!

JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM" 
- 

- Słup ogłoszeniowy

- 

- 
		 "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".

Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd. 
kolory i cienie
- Lucile
kolory i cienie
- eka

kolory i cienie
Od Dalego rozpoczął się mój romans z surrealizmem, a tego obrazu nigdy nie zapomnę, oczywiście zaraz obok "Płonąca żyrafa" : )
Lu, można polemizować z "produktem ubocznym czasu" i to nawet po bardzo gorzkich doświadczeniach. Wydaje mi się, że niezwykłą umiejętnością jest redefiniowanie szczęścia w zależności od miejsca i aktualnej sytuacji.
A cień? Cóż, ten nasz prastary artefakt mentalny, jest jaki jest. Powielany, modyfikowany w czasie.
Czas rzuca cień? Jak ma się naście lat... wręcz przeciwnie : )
Dla mnie cień to po prostu efekt zderzenia światła z przeszkodą na jego drodze. Np. chmury i cień na łące. W upalny dzień bardzo pożądany.
Fascynująca jest jego niematerialność. To tylko niezamierzony efekt uboczny, a tylu ludzi, w tym wielu twórców maści wszelakiej, swoje myśli jemu poświęca. (tak wiem, to nieprawda:)