• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

głód

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tabakiera
głód

#11 Post autor: tabakiera » 08 maja 2025, 06:29

Gajka pisze:
06 maja 2025, 22:54
Tabakiera :)

Mnie wiersz kojarzy się z wiosną, zielenią, przestrzenią i głodem wrażeń, ale wiesz ja jestem marny interpretator tekstów :)

Pozdrawiam :)
Nawet nie wiesz, jaką sprawiłaś mi radość tym komentarzem.

Oczywiście, wiosna jest piękna i chce się ją zatrzymać.

Awatar użytkownika
tabakiera
głód

#12 Post autor: tabakiera » 08 maja 2025, 06:35

eka pisze:
06 maja 2025, 14:10
Tak sobie teraz myślę, znając Twoją twórczość od czasu Wrzeszczy (12 lat), że albo unikasz pisania stricte o sobie, albo tego typu teksty chowasz do szuflady, hm. Teraz na to wpadłam, skupiasz się na opisywaniu świata, a nie siebie.
W sumie, jak czytam wiersze niektórych internetowych poetów, to aż niedobrze się robi od nadmiaru wywalania swoich uczuć, szczególnie kobiety, najczęściej tych niespełnionych lub tragicznych miłościach klepią od lat z coraz gorszym skutkiem.

Ale mi w poprzednim wpisie chodziło o wielorakie interpretacje własnego tekstu, na które totalnie nie mam wpływu. Pewnie dlatego, że nie potrafię jasno przekazać, co mi tam w głowie gra. Dopuszczam również oczywiście opcję słabej orkiestry odbiorcy : )
Wydaje mi się, że w poezji ważne jest to, żeby każdy znalazł w niej nutkę siebie lub do siebie.

W najnowszym tomiku coś tam o mnie będzie, ale więcej o podmiocie lirycznym, z którym empatyzuję.

Piszę, jak czuję albo jak się przekomarzam.
Ktoś powiedział, że każdy zostawia na swoim tekście linie papilarne...

Awatar użytkownika
eka

głód

#13 Post autor: eka » 09 maja 2025, 15:08

Tab, to co poprzednio napisałam absolutnie nie jest nawet najmniejszym zarzutem.
I tak, zgadzam się z Tobą.
Na szczęście ta dziedzina naszej aktywności nie podlega żadnym artystycznym paragrafom, czyli wymaganej formie i treści.

:kofe:

Awatar użytkownika
tabakiera
głód

#14 Post autor: tabakiera » 10 maja 2025, 13:36

Eko, do głowy mi nie przyszło, że to zarzut.
:kofe:

Awatar użytkownika
eka

głód

#15 Post autor: eka » 11 maja 2025, 17:53

:rosa: Dzięki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”