• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
    Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.

Benjamin Franklin

UWAGA!
    KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!

Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
    A oto wyniki

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Powroty

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
marta zoja

Powroty

#1 Post autor: marta zoja » 09 mar 2025, 00:45

]Maluję swój obraz dla ciebie ulotny, utkany z mgły i wzruszeń... modlitwą ciszą pragnienia... wychodzi ze mnie zaprzeczenie, kobieta bez winy i wstydu... Ja prawdziwe panoszy się zaklinaniem rzeczywistości... Kocham życie, nie boję się śmierci, lubię się śmiać i płakać... zawsze noszę za duże sukienki, . muszę schować się w fałdach spódnicy... nie walczę o swoje, czekam na cud życia, które samo się obroni... wianki wije, opowieści we mnie, nie skarżą się na los... lubię z pasją poznawać świat drugiego człowieka... tęsknię za takim domem jak w pieśniach
po staremu w tańcach napięcie... za szumem drzew nad rzeką. gdzie rozległa łąka, którą boso przemierzam przez mój czas radości... przez pokolenia
Nic tak nie pod­ci­na korze­ni szczęścia człowieka, nic nie na­pełnia go ta­kim gniewem aniżeli poczu­cie, że in­ny sta­wia nis­ko, co on ce­ni wysoko.
» Virginia Woolf » Orlando

Awatar użytkownika
eka

Powroty

#2 Post autor: eka » 11 mar 2025, 16:28

Powtarzalny, radosny czas Życia. Tak, ma miliony, miliardy powrotów.

:kofe:

Gajka

Powroty

#3 Post autor: Gajka » 12 mar 2025, 11:52

Martuś :)

Coś poszło nie tak z wklejeniem wiersza, czy tak miało być?
Wspomnienia przeważnie przepojone są nostalgią, dzięki temu można pisać i pisać. Dla poetów to codzienny chleb, czasem smaczny, a innym razem już tak nie smakuje. Ot życie.

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”