• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
    Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.

Benjamin Franklin

UWAGA!
    KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!

Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
    A oto wyniki

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

dzielenie z resztą bez ważności

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
abandon

#21 Post autor: abandon » 07 wrz 2024, 16:19

Połaskotałaś trolla inteligencją, żeby mu się tylko w głowie nie zabełtało, dobrze że to nie ja;)
Czary odczynione, spokojnie można wrócić do moich neowierszy;)
Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.

Awatar użytkownika
eka

#22 Post autor: eka » 08 wrz 2024, 14:14

Kiedyś miałam plan zostania trollem i nawet pod kątem merytorycznym i etycznym nie byłoby w tym zła. Troll może mieć dobre intencje. Jeśli np. jechałby mega niecenzuralnie po ekoludziach (zmierzone określenie), jednocześnie wychwalając dajmy na to krwaw "zasługi" bractwa morderców (myśliwych), opisując te wszystkie obcięte głowy z rogami, gotowane, czyszczone, przyszpilane i wieszane w salonach, łamane nogi zranionych tylko, nie zabitych saren w okresie ochronnym, aby litością tłumaczyć strzał albo zabijanie np. borsuków, lisów i wykorzystywanie ich ciał jako przynęty dla dzików kilka metrów przed amboną... już nie wspominając o chlaniu i strzelaniu z tejże... to w końcu, jak myślisz: zyskałby nowy narybek do kół myśliwskich nie tylko wśród młodych ludzi? Czy raczej zniechęcił i tym samym dobrą wykonał robotę.
Tak że wiesz, motywacje trollingu nie muszą być a priori złe.

Neowiersze? :myśli:

Awatar użytkownika
abandon

#23 Post autor: abandon » 09 wrz 2024, 12:42

Czyli chciałaś być trollem pozytywnym? Powinna być taka kategoria, to jak działanie w stanie wyższej konieczności:) Pozostaje tylko, kto ustali zasady, która konieczność jest wyższa...
Z tymi dobrymi intencjami może być tak, że każdy ma ukształtowane poglądy i przekonać go do zmiany tychże - cudotwórstwo. Potrzebne byłyby potężne argumenty albo odczucie na własnej skórze czy rogach;)

Na portalu też jesteśmy pozytywnymi trollami, chyba. Bezimienni, no raczej beznazwiskowi mieszamy jak herbatę w cudzych wierszach bez pytania, czy stają się przez to słodsze? Zależy dla kogo, chyba dla mieszających;) Czysty trolling, choć w dobrej wierze;)

Neowiersze? Zapomniałem dopisać, że chcę być na czasie. Teraz wszystko jest neo: neosędzia, neoprokurator, neoizba, neotrybunał, a co ja to gorszy ze swoją neotwórczością?
:)

Awatar użytkownika
eka

#24 Post autor: eka » 09 wrz 2024, 15:49

abandon pisze:
09 wrz 2024, 12:42
każdy ma ukształtowane poglądy i przekonać go do zmiany tychże - cudotwórstwo. Potrzebne byłyby potężne argumenty albo odczucie na własnej skórze czy rogach;)
I jeśli braciak danej idei zaczyna kłuć fanatyzmem jako możliwą konsekwencją naszych poglądów... oczka szerzej otworzymy, bo argumentację przeciwnika już znamy, więc wrażenia nie robi.

Trolle komentatorskie? No to ja mam tutaj najwięcej na sumieniu :jez:
Ciekawe spojrzenie.

Jak najbardziej Twoją neotwórczość pochwalam, najgorsze jest powielanie, brak rozwoju. I nie mówię tego jako neokomentator : )

Awatar użytkownika
abandon

#25 Post autor: abandon » 09 wrz 2024, 19:46

Właśnie widzę, że nazbierałaś komentarzy jak grzybów w kobiałkę;)
Dlatego wolę mieć Cię po swojej stronie poetyckiej neomocy;)
Ale ze mnie lizus, ale to już wiesz;)
Poważnie mówiąc, właśnie o to nowatorskie spojrzenie chodzi, ale jak już Ci dawno temu mówiłem, każdy ma jakiś sufit. Swój słownik, swój język i bagaż doświadczeń. Z czasem zaczyna się kręcić w kółko. A że jestem homo myślący i żeby mi się w głowie nie zawróciło, piszę już tylko dla przyjemności i o niczym;)
:)

Awatar użytkownika
eka

#26 Post autor: eka » 10 wrz 2024, 17:15

Wydaje mi się, że ponad "sufitami" powinno się montować okna leniwego komfortu, do biernego podziwiania cudu Bytu : )
Olać wymagające ambicyjki. Neomoce tu się przydadzą :kofe:

Awatar użytkownika
abandon

#27 Post autor: abandon » 19 wrz 2024, 10:48

A może poza sufitem trzeba montować okna do zaczerpnięcia świeżego powietrza dla ożywienia szarych komórek;)
:kofe:

Awatar użytkownika
eka

#28 Post autor: eka » 19 wrz 2024, 16:21

A to podstawa jest, jeszcze lepiej jak najczęściej brykać na łonie naturalnej świeżości : )

Awatar użytkownika
abandon

#29 Post autor: abandon » 21 wrz 2024, 19:39

No i właśnie z tym brykaniem Houston mamy problem. Pozostaje bujanie w obłokach, miła Pani;)

Awatar użytkownika
eka

#30 Post autor: eka » 24 wrz 2024, 11:42

I cóż tu rzec, Panie Zrezygnowany... :myśli:
Nie wyobrażam sobie takiej własnej niemożności. Bez rzeki, lasu, łąki? Nie wiem... nie chcę nawet o tym myśleć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”