-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Na dworcu
- abandon
A gdzie tam zaraz musisz. Zapytaj, odpowiem, będzie szybciej niż szukać:) A zresztą szukaj, nauka nie chodzi do lasu;)
Sam kiedyś musiałem uczyć się od podstaw, żeby nie wyjść na dyletanta w nauczaniu innych tejże wiedzy tajemnej
wygina się to zestrój akcentowy, enklityka zaimka zwrotnego z wyrazem poprzedzającym, stąd akcent proparoksytoniczny.
Izwinitie pażałsta, że niechcący zabieram Ci cenny czas na poszukiwania;)
Sam kiedyś musiałem uczyć się od podstaw, żeby nie wyjść na dyletanta w nauczaniu innych tejże wiedzy tajemnej

wygina się to zestrój akcentowy, enklityka zaimka zwrotnego z wyrazem poprzedzającym, stąd akcent proparoksytoniczny.
Izwinitie pażałsta, że niechcący zabieram Ci cenny czas na poszukiwania;)
Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.
- eka
Na dworcu
Bycie dyletantem jest słodkie, a to z powodu braku odpowiedzialności, no takiej niewinności w materii wiedzy, zaprzeczysz? Tak że ani pytać nie będę, ani szukać
Nie wyrywaj z kontekstu, tzn. nie odrywaj członu rymującego się z poprzednim wersem od konsekwencji akcentowej, okey? : )

Nie wyrywaj z kontekstu, tzn. nie odrywaj członu rymującego się z poprzednim wersem od konsekwencji akcentowej, okey? : )
Przeczytaj na głos, gdzie był się przesunął on?

- abandon
Nie będę czytał na głos, bo śmialiby się ze mnie w bloku;)
a że nie zgadza się z poprzednim wersem, to już nie moja wina, że się nie dogadały;)
Powiedzmy, że nagłos pierwszego wymusza czytanie drugiego.
Jest taka zasada odstępstwa akcentowania, ale nie pamiętam dokładnie, więc nie będę się nią podpierał, a nie chce mi się szukać.
Zresztą, to tylko limeryk, nie arcydzieło poetyckie;)
Sylaby w wersach się zgadzają? To wystarczy na sylabika.
Zadałaś pytanie, więc grzecznie odpowiedziałem na nie;) proparo itd.
a że nie zgadza się z poprzednim wersem, to już nie moja wina, że się nie dogadały;)
Powiedzmy, że nagłos pierwszego wymusza czytanie drugiego.
Jest taka zasada odstępstwa akcentowania, ale nie pamiętam dokładnie, więc nie będę się nią podpierał, a nie chce mi się szukać.
Zresztą, to tylko limeryk, nie arcydzieło poetyckie;)
Sylaby w wersach się zgadzają? To wystarczy na sylabika.
Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.