-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
mały książę
-
mały książę
na naszej planecie potaniały saszetki z uśmiechniętym kotkiem
a wiesz w tę starszą rózię sporadycznie kidrają
nie dziwota od kiedy zdostępniały
środki ze strzałką do góry możni i prości za młodością gonią
niebo plaża i szyldy w kurowisku nad grzanym jeziorem
oblatują z niebieskawego sztafażu
ktoś nieźle zarobił na taniej cynfolii chyba nawet nie miała
wschodnioazjatyckiego rodowodu
pamiętasz pijaka celebrytę staszka przeszedł na własne eliksiry
kupne podrażniały żołądek i jelito grube
fakt bez ładu i składu gada z echem od gór ale nie hoduje pawi
no i białym myszkom zostawia zacier pod jaworem
ja pierdolę że tak powiem w szkole na zapomnienie cię szykują
nie jesteś smerfoniasty w tej śmiesznej pelerynce
do tego nieskażony jednopłciowo
antłan twój papierowy tatuś też na półce ze smędzielami zalega
a wiesz w tę starszą rózię sporadycznie kidrają
nie dziwota od kiedy zdostępniały
środki ze strzałką do góry możni i prości za młodością gonią
niebo plaża i szyldy w kurowisku nad grzanym jeziorem
oblatują z niebieskawego sztafażu
ktoś nieźle zarobił na taniej cynfolii chyba nawet nie miała
wschodnioazjatyckiego rodowodu
pamiętasz pijaka celebrytę staszka przeszedł na własne eliksiry
kupne podrażniały żołądek i jelito grube
fakt bez ładu i składu gada z echem od gór ale nie hoduje pawi
no i białym myszkom zostawia zacier pod jaworem
ja pierdolę że tak powiem w szkole na zapomnienie cię szykują
nie jesteś smerfoniasty w tej śmiesznej pelerynce
do tego nieskażony jednopłciowo
antłan twój papierowy tatuś też na półce ze smędzielami zalega
-
mały książę
Fajne te językowe guzły na konopnym sznurze, a i socjologicznie-obyczajowo dobrze klepie...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
mały książę
fajna pochwałka, dzięki.
pozdrawiam
pozdrawiam
- eka
mały książę
Ale ponarzekałeś, starzejesz się! Cały Zimny nie bądź
Dobre pisanie, pomysłowe wykorzystanie inspiracji.

Dobre pisanie, pomysłowe wykorzystanie inspiracji.
-
mały książę
do rytuału starszych należy
przyganiać zwyczajom młodzieży
ale tym razem młodzi w polityce jakby zbyt rewolucyjni w podcinaniu korzeni. ale mi tam coraz bardziej to zwisa ja już z dnia na dzień o pół stopnia frajenharta zimniejszy
dawne życie idzie w dal tylko tylko kobiet, kobiet żal. maluczko a będą przywdziewać dłuższe szaty i mniej będą mieć do wysłowienia. ech, Iwan Karamazow jakiś czas temu był stwierdził; nadmiar wolności = no właśnie zaczyna być to widać.
przyganiać zwyczajom młodzieży
ale tym razem młodzi w polityce jakby zbyt rewolucyjni w podcinaniu korzeni. ale mi tam coraz bardziej to zwisa ja już z dnia na dzień o pół stopnia frajenharta zimniejszy

- eka
mały książę
Rytuał... no właśnie. O tempora, o mores! - słychac było w starożytnym Rzymie, a ludzkość przetrwała : )
I jeszcze, ojczulek braci Karamazow jakiegokolwiek prawa do pouczania/narzekania (ze względu na postępowanie wobec nich) nie ma, drań jeden.
konwersja z Celsjusza na Fahrenheita Ciebie nie dotyczy, zatem zazdroszczę, bo pewnie grubo ponad 80 stopni mam w pokoju.
I jeszcze, ojczulek braci Karamazow jakiegokolwiek prawa do pouczania/narzekania (ze względu na postępowanie wobec nich) nie ma, drań jeden.

- eka
mały książę
Co tam ateista Iwan rzekł, nie pamiętam, chyba coś w stylu braku Boga i związanej z tą okolicznością absolutnej wolności. Ale cierpienie dzieci bardzo przeżywał.
Temat rzeka.
Moralność to kwestia sumienia, i empatii. Czym jest sumienie? Ano właśnie, wiesz? : )
Pokolenie najmłodsze są inne, Zimny. I żadni islamiści tego nie zmienią.
Tradycyjny model rodziny zmienił się z chwilą powszechnego podejmowania pracy przez kobiety.
samodzielność finansowa to clou.
Nigdy nie było idealnie, zawsze starsi bronią iluzji.
Ale się rozgadałam... ucisz, spróbuj
Temat rzeka.
Moralność to kwestia sumienia, i empatii. Czym jest sumienie? Ano właśnie, wiesz? : )
Pokolenie najmłodsze są inne, Zimny. I żadni islamiści tego nie zmienią.
Tradycyjny model rodziny zmienił się z chwilą powszechnego podejmowania pracy przez kobiety.
samodzielność finansowa to clou.
Nigdy nie było idealnie, zawsze starsi bronią iluzji.
Ale się rozgadałam... ucisz, spróbuj

-
mały książę
ano zdaje się najskuteczniejsza

droga eko mniemam że (albo mi się zdaje) niecałkowicie masz rację. wszelkie ruchy niewieście ku wyzwoleniu lasek z ciemiężenia przez płaskich gburów możliwe są tylko w strefie rasy białej i tak na prawdę od niedawna. ale wola przetrwania tejże populacji (przynajmniej w Europie) coraz bardziej przypomina schyłkowe nastroje i upadek Imperium Rzymskiego. tam też balanga i swoboda obyczajowa wzrastała stosownie do zbliżania się "roku zerowego". bawiono się, wymyślano co rusz nowe tańce a na (wtedy) północy kuto miecze na potęgę. jak myślisz, Rzymianie przejmowali się sytuacją? raczej olewali "wszak my chorążowie postępu i czego tam jeszcze. jak się skończyło, póki co (zgredy) wiemy z lekcji historii, której nie będzie. podobieństwa, żeby nie wiem jak zacierać istnieją, z tym, że w dobie współczesnej kują na południu. jam starzec już raczej matuzalemowy jakby, więc po staremu se pójdę w zaświaty. dla młodszych chłopów ewentualna oferta zmiany obyczajowości i religii niesie spore zainteresowanie (znowu chłopy górą, i metaforycznie i fizycznie) baby jakby nie, ech nichil novi solei.
alemse pogledził

- eka
mały książę
Kolor skóry nieistotny, rozwój cywilizacyjny, postęp ekonomiczny, edukacyjny, łatwość komunikacji... i w USA
Afroamerykanki są w sytuacji białej kobiety. To przyjdzie wraz z postępującym duchem czasu.
Taak, istnieje teoria o czasie trwania rozwiniętej, bogatej cywilizacji, to ok. 300 lat.
Wiesz, Zimny, zawsze biedniejsi będą chcieli dobić do statusu bogatszych, diogenesi są w zdecydowanej mniejszości : ) Czynnik ekonomiczny, ale co też bardzo istotne - klimatyczny, powodują wrażenie oblężenia Europy od południa głównie. Tysiące, tysiące trupów pochlonęło Morze Śródziemne, i to ich nie zatrzymuje.
Dlaczego, może wiesz? Jak słyszę, że to wina nielegalnych przewoźników, nóż mi się w kieszeni otwiera.
W dobie wszechobecnej telefonii komórkowej wiedzą o śmiertelnym zagrożeni, nawet Pigmeje mają smartfony.
Albo się podzielimy, a także wchłoniemy sporą część nowych "Hunów", albo... przegramy europejski dobrostan? Wielka polityka to różne scenariusze przyszłości.
A wraxxając do kobiet, jasna cholera mnie bierze, kiedy szacowny, katol patriarchalny ma decydować o moim ciele. Oczywiście z głęboko umocowanego umiłowania życia. Tak jest łatwo, pytanie czemu więc tyle dzieciaczków jest bitych, mordowanych każdego roku.
Może dla równowagi, w końcu mamy niż demograficzny, każdy facet zacznie łożyć na utrzymanie, wychowanie jednego obcego dziecka poczętego, którego "tatuś" znikł.
No i absolutnie co najmniej do 70-tki niech będzie zakaz podejmowania leczenia jąder, które mogłoby skutkować obniżeniem płodności. No i obowiązkowe leczenie impotencji. Męskie ciało to cud dający życie, przynajmniej jego fragment.

Afroamerykanki są w sytuacji białej kobiety. To przyjdzie wraz z postępującym duchem czasu.
Taak, istnieje teoria o czasie trwania rozwiniętej, bogatej cywilizacji, to ok. 300 lat.
Wiesz, Zimny, zawsze biedniejsi będą chcieli dobić do statusu bogatszych, diogenesi są w zdecydowanej mniejszości : ) Czynnik ekonomiczny, ale co też bardzo istotne - klimatyczny, powodują wrażenie oblężenia Europy od południa głównie. Tysiące, tysiące trupów pochlonęło Morze Śródziemne, i to ich nie zatrzymuje.
Dlaczego, może wiesz? Jak słyszę, że to wina nielegalnych przewoźników, nóż mi się w kieszeni otwiera.
W dobie wszechobecnej telefonii komórkowej wiedzą o śmiertelnym zagrożeni, nawet Pigmeje mają smartfony.
Albo się podzielimy, a także wchłoniemy sporą część nowych "Hunów", albo... przegramy europejski dobrostan? Wielka polityka to różne scenariusze przyszłości.
A wraxxając do kobiet, jasna cholera mnie bierze, kiedy szacowny, katol patriarchalny ma decydować o moim ciele. Oczywiście z głęboko umocowanego umiłowania życia. Tak jest łatwo, pytanie czemu więc tyle dzieciaczków jest bitych, mordowanych każdego roku.
Może dla równowagi, w końcu mamy niż demograficzny, każdy facet zacznie łożyć na utrzymanie, wychowanie jednego obcego dziecka poczętego, którego "tatuś" znikł.
No i absolutnie co najmniej do 70-tki niech będzie zakaz podejmowania leczenia jąder, które mogłoby skutkować obniżeniem płodności. No i obowiązkowe leczenie impotencji. Męskie ciało to cud dający życie, przynajmniej jego fragment.