czasem jakiś ktoś
chce mi wmówić coś
na siłę
nie będziesz ty tu tej
kwestii tak przedstawiał
stanowczo odpowiadam
to nie tak jak…
chciałem tylko
przedstawić fakt
być może nie do końca
faktyczny…
jego głos chce mnie tak pod włos
ogolić tępym narzędziem chirurgicznym
cóż…
trzymam się pionu
myślę jestem odpowiadam
śledź nie pierwszej świeżości
to fakt nie do końca prawdziwy
ci którzy wiedzą
nie jedzą
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
zaimkoza ze śledziem w tle
- eka
I jak tu zarzucić tzw. zaimkozę, skoro w tytule podkreślona? Nie, no, zaimki są z co najmniej dwóch powodów w językach baaardzo potrzebne.
Chyba o jakiś spór ideologiczny poszło. Peel relacjonuje, a następnie, już bez kursywy, naświetla szerszy kontekst, czyli własną postawę wobec raczej trudnego interlokutora.
Ciekawy tekst.
Na marginesie, zdarzyło Ci się przyznać rację przeciwnikowi w ważnym sporze?
Chyba o jakiś spór ideologiczny poszło. Peel relacjonuje, a następnie, już bez kursywy, naświetla szerszy kontekst, czyli własną postawę wobec raczej trudnego interlokutora.
Ciekawy tekst.
Na marginesie, zdarzyło Ci się przyznać rację przeciwnikowi w ważnym sporze?

-
Wiesz... nie przypominam sobie, bym miał stoczyć taką dyskusję, w ważnym sporze, natomiast jeżeli ktoś w sposób narzucający swoje zdanie, agresywnym tonem, mówi, że wszystkich "ciapatych" należałoby wyrzucić z tego kraju i nic do niego nie przemawia, to nie ma tu miejsca na jakąkolwiek rację. A w takich dyskusjach jest bardzo dużo zaimków.eka pisze: ↑12 sie 2024, 13:10I jak tu zarzucić tzw. zaimkozę, skoro w tytule podkreślona? Nie, no, zaimki są z co najmniej dwóch powodów w językach baaardzo potrzebne.
Ciekawy tekst.
Na marginesie, zdarzyło Ci się przyznać rację przeciwnikowi w ważnym sporze?![]()
- eka
Uuu... czyli kulą w płot

Aha, tutaj zaimki w funkcji eufemizmów. No nie wpadłam. Proszę, kolejna ich pożyteczność.
Z ksenofobami ciężko dyskutować, masz rację, ale... obrażanie raczej nigdy nie zmieni postawy oponenta.
Dzięki za wyjaśnienia.