powinienem się urodzić wśród krat
spowitych jadowitym bluszczem
i zostać tam bezpiecznym
ale świat wołał
mamił
zapraszał
wyszedłem
odciąłem pępowinę i w drogę
trochę kamienistą
trochę usłaną różami
aż do złapania za gardło
(też chore)
nie mam już nic jako dawca
teraz nieco więcej palę tanich fajek
czasami piję
i nikt nie chce mi sprzedać tabletki „dzień po”
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
przepustka do prosektorium
- tabakiera
No cóż, czasem trza się poużalać, zdecydowanie wolę łapanie byka za rogi ( metaforyczne oczywiście, bo zwierząt ani siebie nie lubię przemęczać).
Najfajniejsze są licytacje, kto na gorzej
Wolę burze mózgów, co zrobić, by było lepiej i konstruktywną krytykę własnej postawy.
A tak naprawdę to o kwiatkach i słowikach lubię.
W porównaniu z dziadkami przyszło nam żyć w miarę spokojnych czasach w tym konkretnie miejscu świata, oczywiście.
Co się może zmienić i już się zmienia, więc podziwiajmy, co jeszcze da się podziwiać, o.
Taka moja odezwa.
Najfajniejsze są licytacje, kto na gorzej
Wolę burze mózgów, co zrobić, by było lepiej i konstruktywną krytykę własnej postawy.
A tak naprawdę to o kwiatkach i słowikach lubię.

W porównaniu z dziadkami przyszło nam żyć w miarę spokojnych czasach w tym konkretnie miejscu świata, oczywiście.
Co się może zmienić i już się zmienia, więc podziwiajmy, co jeszcze da się podziwiać, o.
Taka moja odezwa.
- mirek13
Dorka, czasami już brak sił, a i wiek swoje robi.
Dzięks.
Dzięks.

- eka
Kto jak kto, ale Herbatkowicze zawsze czekają na zdrową krytykę, no to zaczynam:)
Fakt a prawdopodobieństwo:
No i okey, ale zatrzymuje epilog:
Tabletka w końcu nie jest poronna, ale tworzy środowisko uniemożliwiające zaistnienie. A peel, jakby nie było jest przecież tu i teraz! Były holenderski premier wraz z żoną poddali się eutanazji, jest i takie wyjście.
Hm, a teraz sobie pomyślałam, że peel nigdy nie istniał i dalej nie chce się zmaterializować, e tam, już nie będę dywagować, bo się zbłaźnię
Fajny wiersz, bo skutkuje rozpędzeniem myśli, znaczy: dodaje im prędkości.
Dawca prędkości.

Fakt a prawdopodobieństwo:
Cztery ostatnie wersy potwierdzają przebywanie w miejscu opisywanym na wstępie. Więc jak to było? Podmiot jednak wyszedł zza krat spowitych jadowitym bluszczem? Trudno tę metaforę utożsamiać z łonem matki, prawda?
Wers określa sens życia, gdy dać już nic nie można... patrz: tytuł.
No i okey, ale zatrzymuje epilog:
Nie chcą sprzedać peelowi specyfiku na niezaistnienie, bo pali tanie fajki i czasami pije? : )
Tabletka w końcu nie jest poronna, ale tworzy środowisko uniemożliwiające zaistnienie. A peel, jakby nie było jest przecież tu i teraz! Były holenderski premier wraz z żoną poddali się eutanazji, jest i takie wyjście.
Hm, a teraz sobie pomyślałam, że peel nigdy nie istniał i dalej nie chce się zmaterializować, e tam, już nie będę dywagować, bo się zbłaźnię

Fajny wiersz, bo skutkuje rozpędzeniem myśli, znaczy: dodaje im prędkości.
Dawca prędkości.

- mirek13
Masz prawo do własnej interpretacji, niemniej mylisz się w wielu miejscach.
Niemniej zrozumiałe to, bo nie siedzisz w mojej głowie i wspomnieniach.
Tabletka "Dzień po" służy tu metaforycznie do zresetowania myśli i pogodzenia się z jakimś złym zdarzeniem.
W każdym razie dzięki za koment.
Niemniej zrozumiałe to, bo nie siedzisz w mojej głowie i wspomnieniach.
Tabletka "Dzień po" służy tu metaforycznie do zresetowania myśli i pogodzenia się z jakimś złym zdarzeniem.
W każdym razie dzięki za koment.

-
Cóż, nie ma jeszcze takiej tabletki, może szkoda...
Ciekawy wiersz.
Ciekawy wiersz.
- mirek13
Pomarzyć można.