-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
ostateczność
-
ostateczność
istota nieuchwytna
biegnie z punktu a… do …b
pokonując nieskończoność
ruchem nieważkim rzeczywistym
wypełnia przestrzeń dążeniem
o… coraz… większym… znaczeniu
pomiędzy tym masy przypuszczeń i skojarzeń
czas ucieka stojąc w miejscu
czekając na właściwy moment
gwiazdy oddalają się od siebie
tworząc długie dystanse samotności
punkt a…aa…..aaaaa!!!
wielki wybuch ciszy
e… energia skończona…
istota nieuchwytna
biegnie z punktu a… do …b
pokonując nieskończoność
ruchem nieważkim rzeczywistym
wypełnia przestrzeń dążeniem
o… coraz… większym… znaczeniu
pomiędzy tym masy przypuszczeń i skojarzeń
czas ucieka stojąc w miejscu
czekając na właściwy moment
gwiazdy oddalają się od siebie
tworząc długie dystanse samotności
punkt a…aa…..aaaaa!!!
wielki wybuch ciszy
e… energia skończona…
- tabakiera
Wielki wybuch ciszy...
No tak, coś jak nadejście burzy wiszącej od kilku dni w powietrzu.
No tak, coś jak nadejście burzy wiszącej od kilku dni w powietrzu.
-
ostateczność
Istota nieuchwytna w ruchu nieważkim(!) rzeczywistym... wypełnia nieskończoną przestrzeń dążeniem o coraz większym znaczeniu... jak dla mnie to Myśl, którą peel nigdy nie urealnił. Może o sławie fizyka (filozofa), wielkości, o związku?
W końcu i tej Myśli energii zabrakło.
Nic dziwnego, patrząc na zachowanie się Wszechświata, który wciąż i wciąż się rozszerza. Jak nadmuchiwany balonik, wszystkie obiekty są coraz bardziej od siebie oddalone, kiedyś przestaną na siebie wpływać w jakikolwiek sposób.
Nigdy nie dobiegniemy do punktu "b". Samotność punktu, cisza.

W końcu i tej Myśli energii zabrakło.
Nic dziwnego, patrząc na zachowanie się Wszechświata, który wciąż i wciąż się rozszerza. Jak nadmuchiwany balonik, wszystkie obiekty są coraz bardziej od siebie oddalone, kiedyś przestaną na siebie wpływać w jakikolwiek sposób.
Nigdy nie dobiegniemy do punktu "b". Samotność punktu, cisza.
Bardzo ta metafora udana!

-
Dzięki za komentarz, Eko, tak w tej nieskończoności wszyscy się kończymy, by ona trwała, nasze cele, pragnienia ... cóż one znaczą, w końcu i tak przyjdzie rachunek za energię.
- eka
ostateczność
Może płacimy tylko za dark energy, kto wie...
Elementy składające się na nieskończoność mogą być skończone?
Elementy składające się na nieskończoność mogą być skończone?
-
Tam może być, ale z tą nieskońvzonością bywa różnie tą mniejszą (Z punktu A do B, pokonujemy ruchem "nieważkie rzeczywistym"). Z tą : wielką jest problem, nie starcza czasu, pokonuje nas druga zasada termodynamiki. Nie starcza czasu, a kiedy próbujemy osiągnąć prędkość światła, pojawia się ta "mała nieskończoność "I dotarcie z punktu a do b jest niemożliwe. No i zastanawiam się nad tym ja, który niedawno dostał podwyżkę za energię
- lczerwosz
ostateczność
Nie wiem, dlaczego tak plączecie. Kiedyś mechanik samochodowy zwiększył nieoczekiwanie kwotę do zapłaty z powodu nieoczekiwanych komplikacji mechaniki mojego samochodu. Jak zgłosiłem obiekcje, to mi powiedział w twarz: "Proszę pana, jak to się ma do nieskończoności' Czym zamknął mi usta, bo zaniemówiłem i zapłaciłem. Już nie jeżdżę do b.
-
No właśnie ta nieskończoność tak ma, ale niektórzy mówią, że jest nudna, szczególnie pod koniec. A tak na marginesie, to jak sądzisz, wygra ciemna energia czy grawitacja?lczerwosz pisze: ↑04 wrz 2022, 22:30Nie wiem, dlaczego tak plączecie. Kiedyś mechanik samochodowy zwiększył nieoczekiwanie kwotę do zapłaty z powodu nieoczekiwanych komplikacji mechaniki mojego samochodu. Jak zgłosiłem obiekcje, to mi powiedział w twarz: "Proszę pana, jak to się ma do nieskończoności' Czym zamknął mi usta, bo zaniemówiłem i zapłaciłem. Już nie jeżdżę do b.
- lczerwosz
ostateczność
Koniec, którego nie ma. Nad brzegiem morza stały trzy łódki. Jedna była cała, drugiej było pół, a trzeciej nie było wcale. I przyszedł człowiek i wsiadł do tej trzeciej...
A ciemna materia nie ma masy i nie ciąży?