• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Kontynuacja cdn

Tu piszemy powieści w odcinkach
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
skaranie boskie
Admin

Kontynuacja cdn

#1 Post autor: skaranie boskie » 05 maja 2018, 17:38

Jeżeli któryś z naszych Userów zechce kontynuować swoją powieść rozpoczętą na starym forum, może zgłosić do mnie na pw potrzebę założenia mu subforum. Linki do poprzednich odcinków będą przekierowywać do zamieszczonych w zarchiwizowanej bazie danych. Proszę się nie obawiać, ani jedna literka z Waszych prac i otrzymanych komentarzy nie przepadnie bez śladu.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

[email protected]

szczepantrzeszcz

Kontynuacja cdn

#2 Post autor: szczepantrzeszcz » 29 lip 2018, 18:43

Zgłaszam się... podobno tutaj nie biją... a jak biją, do nie chce im się biegać i przy odrobinie instynktu samozachowawczego zgłaszający może uciec.

Autor: Trzeszcz... Szczepan Trzeszcz
Tytuł: Najcenniejsze na świecie
Długość: Strasznie długie... nie wiem, czy silnik Forum wytrzyma.

Awatar użytkownika
eka

Kontynuacja cdn

#3 Post autor: eka » 01 sie 2018, 11:51

Szczepanie Trzeszczu, zaliż Najcenniejsze na świecie było rozpoczęte na Starym Forum?
Jeśli nie, po prostu otwórz nowy temat i publikuj:)

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Admin

Kontynuacja cdn

#4 Post autor: skaranie boskie » 02 sie 2018, 18:41

Jako rzekła Eka.
Pisz pierwszy odcinek, jako nowy temat tutaj. Potem pisz kolejne, jako osobne, opisując je w tytule, że to kolejne części. Pamiętaj o zamieszczaniu linków do poprzednich i następnych. Jak nazbierasz dziesięć odcinków, założę Ci osobny folder. Gdybyś sobie nie radził, pisz. Najlepiej do mnie na pw. Nie zawsze zdążam przejrzeć wszystkie fora, pw zaś czytam w pierwszej kolejności.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

[email protected]

szczepantrzeszcz

Kontynuacja cdn

#5 Post autor: szczepantrzeszcz » 02 sie 2018, 20:16

Skaraniu, opko jest skończone i kilku niezłych weryfikatorów... w zasadzie Weryfikatorów już nad nim popracowało. Nie znaczy to oczywiście, że moje wypociny nie zawierają błędów. Myślę, że zawierają i każda opinia na wagę flaszki... złota, chciałem powiedzieć. Problem w tym, że tekst ma ponad sto stron. Nauczony doświadczeniem z innych forów nie chcę wrzucać zbyt długich kawałków, a potem czekać aż wyjdą z szeolu przymusowego zapomnienia. Moja narracja jest z gatunku tych niespiesznych i nie-potrafię/nie-ma-sensu dzielić tego na kawałki dziesięcio czy dwudziestostronicowe.

But from the other side - jak mawiał Tewje Mleczarz - bardzo chętnie usłyszałbym opinię kogoś jeszcze, a pewnie zdajecie sobie Państwo sprawę, że amatorów długich opowiadań wyszukać trudno. Najchętniej, pomimo ryzyka, że nikt nie przeczyta, wrzuciłbym wszystko na raz. Mam trzy problemy/pytania: czy forumowe prawo pozwala, gdzie wrzucić, jak wrzucić (silnik statystycznego forum staje dęba po wrzuceniu około sześćdziesięciu czterech kiloliter).

Awatar użytkownika
Alicja Jonasz
Kontynuacja cdn

#6 Post autor: Alicja Jonasz » 02 sie 2018, 21:39

a ja to bym doradzała, Koledze, żebyś po fragmencie wstawiał; kilkaset stron może odstręczyć; inaczej smakuje kawa podana w filiżance albo w kubeczku, a inaczej w wiaderku; podana w wiaderku, no cóż... i tak człowiek szuka mniejszego naczynia, by zaczerpnąć kilka łyczków drogocennego naparu, a reszta wietrzeje; wstawiaj, Kolego, to dzieło, boś smaka narobił, a teraz się droczysz, odwlekasz; pozdrawiam :)
Alicja Jonasz

"A kiedy przyjdzie także po mnie
Zegarmistrz światła purpurowy
By mi zabełtać błękit w głowie
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak

szczepantrzeszcz

Kontynuacja cdn

#7 Post autor: szczepantrzeszcz » 02 sie 2018, 22:25

Alicjo, piękna kobieto...

Różne też były dla dam i mężczyzn potrawy:
Tu roznoszono tace z całą służbą kawy,
Tace ogromne, w kwiaty ślicznie malowane,
Na nich kurzące wonnie imbryki blaszane
I z porcelany saskiej złote filiżanki,
Przy każdej garnuszeczek mały do śmietanki.
Takiej kawy jak w Polszcze nie ma w żadnym kraju:

Twoje nawiazanie do napoju bogów...
i to, że odważyłaś się zestawić prozaiczny kubek z arystokratyczną filiżanką... nikt przed Tobą się nie odważył... poruszyło Szczepanie serce, poruszyło myśl (po dwóch zacnych szklanach wermótu z dżinem... wermót w odróżnieniu od wermouth'u budzi pragnienia poszukiwań)... sprawiło, że porzuciłem klepanie w klawiaturę, porzuciłem Poetę i jego trudne sprawy... Wrzucam. Tak jak kiedyś ten tekst podzieliłem... Cholera, tego nie da się podzielić!

:tan:

ODPOWIEDZ

Wróć do „CIĄG DALSZY NASTĄPI”