Gdy się spotkamy
kiedyś na końcu świata
niebo zamieni się w granat
spokój zakłębi się dymem
po spalonych gniazdach
powiesz szkoda taka kolej rzeczy
powiem zmyślasz
wiem bo widziałam we śnie
siebie młodą jak nigdy dotąd
w wyludnionym mieście z kimś a bez kogoś
kto po drugiej stronie układał się będzie
do snu
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
kilka kilometrów nad ziemią
- tetu
Witaj Jaguar
Podoba mi się tytuł i zamysł.
W 1st za dużo tego "się"
się spotkamy
się w granat
się dymem
W końcówce tej cząstki pogodzenie się z losem przez onego, ale fajna kontra podmiotu lirycznego,
który wierzy w marzenia.
Druga cząstka w onirycznym klimacie, (zatem jak to śpiewał Rysiek, nie budźcie marzeń ze snu) tak mi się skojarzyło
https://www.youtube.com/watch?v=uD7NUS9vdmc
W tym miejscu
trochę za gęsta od rymów, ale to tylko moje subiektywne odczucie Baś. W pierwszej masz fajny delikatny rym i to mi nie wadzi, pozdrawiam serdecznie.

Podoba mi się tytuł i zamysł.
W 1st za dużo tego "się"
się spotkamy
się w granat
się dymem
W końcówce tej cząstki pogodzenie się z losem przez onego, ale fajna kontra podmiotu lirycznego,
który wierzy w marzenia.
Druga cząstka w onirycznym klimacie, (zatem jak to śpiewał Rysiek, nie budźcie marzeń ze snu) tak mi się skojarzyło

https://www.youtube.com/watch?v=uD7NUS9vdmc
W tym miejscu
trochę za gęsta od rymów, ale to tylko moje subiektywne odczucie Baś. W pierwszej masz fajny delikatny rym i to mi nie wadzi, pozdrawiam serdecznie.

-
Szczerze to druga zwrotka nie pasuje mi do pierwszej, lub odwrotnie. Bez drugiej byłaby świetna miniatura. Zresztą z drugiej też można by ukuć wiersz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- jaguar
Fajnie, że zajrzeliście/
Tetu, tylko 3 razy "się", choć kusiła mnie wyliczankową emfaza kiedy to podmiot jest nie tylko autorem czynności ale i przedmiotem. Myślę, że błędem jest eliminowanie powtórek "z góry", zanim dostrzeże się dobrze przemyślany przez autora cel zastosowania tego narzędzia. Ale rozumiem. Żyjemy w epoce chronicznego braku czasu, ale trudno dostosować się do wymagań trendów, choćby cena za rebelię była wysoka. Dobiło mnie tylko to, że napisałaś, że tytuł dobry. Kobiecie, która jest brzydka mówi się, że ma np. ładne włosy, lub przyjemny głos - tak i tutaj. Wiesz o co chodzi... Liczę się z Twoją opinią Tetu i dziękuję za nią. Miłego dnia
Hej Marcinie. Fajnie, że spotkałeś się ze mną pod wierszem. Dwie strofy powiązane ze sobą jak skazane na siebie małżeństwo. Trudno mi zrozumieć dlaczego tego nie widać. Chyba będę się nad tym zastanawiać przez kilka następnych wieczorów
dobrego dnia,nocy...
Tetu, tylko 3 razy "się", choć kusiła mnie wyliczankową emfaza kiedy to podmiot jest nie tylko autorem czynności ale i przedmiotem. Myślę, że błędem jest eliminowanie powtórek "z góry", zanim dostrzeże się dobrze przemyślany przez autora cel zastosowania tego narzędzia. Ale rozumiem. Żyjemy w epoce chronicznego braku czasu, ale trudno dostosować się do wymagań trendów, choćby cena za rebelię była wysoka. Dobiło mnie tylko to, że napisałaś, że tytuł dobry. Kobiecie, która jest brzydka mówi się, że ma np. ładne włosy, lub przyjemny głos - tak i tutaj. Wiesz o co chodzi... Liczę się z Twoją opinią Tetu i dziękuję za nią. Miłego dnia

Hej Marcinie. Fajnie, że spotkałeś się ze mną pod wierszem. Dwie strofy powiązane ze sobą jak skazane na siebie małżeństwo. Trudno mi zrozumieć dlaczego tego nie widać. Chyba będę się nad tym zastanawiać przez kilka następnych wieczorów

-
Mam podobne odczucia do Marcina, jakby dwa różne wiersze:)
- eka
-
Mi się to wiąże w całość, chociaż przyznamjaguar pisze: ↑19 lip 2018, 21:56Gdy się spotkamy
kiedyś na końcu świata
niebo zamieni się w granat
spokój zakłębi się dymem
po spalonych gniazdach
powiesz szkoda taka kolej rzeczy
powiem zmyślasz
wiem bo widziałam we śnie
kto po drugiej stronie układał się będzie
do snu
że mocniej działa druga strofa, gdyż wychodzi