-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
to one
- Lucile
uśmiechy rozsiewają jak zapach
z wystawowych sukien kuszą
barwnymi wyostrzonymi paznokciami
wystylizowane galeryjne współczesne
pompadoury
przecież widzę jak dyskretnie przesyłasz
pocałunki zmuszając do przekroczenia
czasu gdzie nawet kwiaty zmieniają się w stalowe
gwoździe wrzucam do posagowej skrzyni nie na darmo
kiedy zmienię jej przeznaczenie będą
pod ręką
---
LuBe
dwadzieścia dziewięć, jedenaście,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
pompadoury
przecież widzę jak dyskretnie przesyłasz
pocałunki zmuszając do przekroczenia
czasu gdzie nawet kwiaty zmieniają się w stalowe
gwoździe wrzucam do posagowej skrzyni nie na darmo
kiedy zmienię jej przeznaczenie będą
pod ręką
---
LuBe
dwadzieścia dziewięć, jedenaście,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
-
to one
Pompadoury, glamoury, tużury trochę to jak z Traktatu o manekinach Bruno Schultza
a później posagowa skrzynia i gwoździe do niej jak gwoździe do posagowej trumny
stalowe kwiaty, które rdzawią pocałunkami...Pozdrawiam
a później posagowa skrzynia i gwoździe do niej jak gwoździe do posagowej trumny
stalowe kwiaty, które rdzawią pocałunkami...Pozdrawiam
- Lucile
Chcemy stworzyć po raz wtóry człowieka, na obraz i podobieństwo manekinu.Alek Osiński pisze: ↑04 gru 2021, 00:26Pompadoury, glamoury, tużury trochę to jak z Traktatu o manekinach Bruno Schultza
z ”Traktatu o manekinach albo Wtórej Księgi Rodzaju” Brunona Schulza.
Istotnie (może coś jest na rzeczy, jako że) niedawno pisałam o Schulzu w związku z 79. rocznicą jego tragicznej śmierci.
19 listopada 1942 r. na ulicy w Drohobyczu zastrzelił go niemiecki esesman Karl Gunther.
Alku, jakie to ładneAlek Osiński pisze: ↑04 gru 2021, 00:26posagowa skrzynia i gwoździe do niej jak gwoździe do posagowej trumny
stalowe kwiaty, które rdzawią pocałunkami...
Dziękuję i pozdrawiam

-
to one
Lucile pisze: ↑30 lis 2021, 00:07uśmiechy rozsiewają jak zapach
pompadoury
[Ąąl/quote].
Właśnie teraz tak jest ,że sztuczność nierealność jest wzorcem do naśladowania.
Nie jest ważna duchowość człowieka tylko jego zewnętrzne opakowanie, nienagandnna posągowowść bez uczuć.
Pozdrawiam
- Lucile
Dziękuję
O tempora, o mores (o czasy, o obyczaje) - mogę tylko westchnąć słowami Marka Tuliusza Cycerona (żyjącego na przełomie naszej ery) w jego mowie przeciw Katylinie, ubolewającej nad ówczesnym zepsuciem i upadkiem dobrych obyczajów.
Taka niedzisiejsza jestem i nie chce mi się płynąć z coraz bardziej obowiązującym mainstreamowym nurtem.
Serdecznie

Wiesz, Wszeborze, czasami zastanawiam się, czy my przypadkiem nie zasłużyliśmy, zapracowaliśmy na tę sztuczność i epatowanie nienaturalnością. Na taką powszechną wirtualizację, za którą łatwo się ukryć i podawać „swoje prawdy do wierzenia”. Spójrz na niektóre celebrytki z ustami wypełnionymi kwasem hialuronowym (czy innymi wypełniaczami) do granic śmieszności, celebrytów „ulizanych” i wymuskanych tak, że jeden rzut oka nie starczy, by zidentyfikować płeć… a zresztą, dzisiaj, skoro - jak nam prawią - jest ich wielka mnogość, to jakie to ma znaczenie?
O tempora, o mores (o czasy, o obyczaje) - mogę tylko westchnąć słowami Marka Tuliusza Cycerona (żyjącego na przełomie naszej ery) w jego mowie przeciw Katylinie, ubolewającej nad ówczesnym zepsuciem i upadkiem dobrych obyczajów.
Taka niedzisiejsza jestem i nie chce mi się płynąć z coraz bardziej obowiązującym mainstreamowym nurtem.
Serdecznie

-
to one
świat pełen gutaperkowych ludzi (potworów) ziszcza się w zawrotnym tempie. kto ma (a przynajmniej wielu) kupkę pieniędzy powiększa elementy anatomii do monstrualnych, w efekcie karykaturalnych rozmiarów. panowie nie tylko celują w ulizaniu, w powiększaniu też. ino patrzeć jak po przekroczeniu rozsądku będą mogli... czyli Sodoma duo na horyzoncie zaczyna majaczyć.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
-
to one
.
Lucile ja też jestem taki niedzisiejszy i bardzo mi z tym dobrze bo mogę patrzeć na te marne cuda współczesności z odpowiednim dystansem i im nie ulegać, to wszystko to marność I zwykła mierzwa, która spali się w ogniu swojego szaleństwa, wcześniej czy później.
Wszystkiego dobrego