gdy o nim wspomnę zaraz pomyślisz
świstek zgnieciony z garścią cyferek
w jakimś szeregu zawarte liczby
lecz w życiorysie gmatwają wiele
wybuchem marzeń realia zmienisz
willa podróże na krańce świata
słońce zobaczysz jak wchodzi w zenit
swym wizerunkiem wszystkich wymiatasz
a tutaj liczby zazwyczaj obok
trafią trójeczkę mizerne loty
więc goniąc za nim zapłacisz słono
haracz swoisty własnej głupoty
zaś inni w niebie go upatrują
tworząc horoskop z gwiazd konstelacji
chcieliby wrota przyszłości ująć
pragną zdobycia nowych atrakcji
sensacji żądni czynią kabały
arkan szukają w kartach tarota
są przekonani że go poznali
i oczekują wiadomych spotkań
gdy pomyślimy tej wiedzy nie ma
a człek z konsumpcją prowadzi wyścig
nieświadom tego stale go zmienia
zaś pieczę nad nim dzierży Najwyższy
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
nie da się złapać
- eka
nie da się złapać
Co/kto nie da się złapać?
Rodzaj męski tego czegoś/kogoś zaciera mi tropy : )
Majątek - wynika z początku, dalej - sens zmieniany pod wpływem rozbuchanej konsumpcji?
Sens życia, no cóż.
Rodzaj męski tego czegoś/kogoś zaciera mi tropy : )
Majątek - wynika z początku, dalej - sens zmieniany pod wpływem rozbuchanej konsumpcji?
Sens życia, no cóż.
- eka
nie da się złapać
Mam nadzieję, że wyjawisz. Północ nie sprzyja rozkminie tego ciekawego wiersza. 

-
nie da się złapać
jeśli Ci teraz napiszę będziesz się śmiała, ale jeszcze trochę pomyśl - zagrzej szare komórki
podpowiem:
chcesz go odkryć zmienić i masz go w garści za jakąś kasę i czekasz a tu nic, idziesz do wróżki albo samemu się bawisz w kabały - i co drwią z Ciebie, na końcu karty Tarota - z nimi lepiej nie zaczynać grożą opętaniem
Pracujesz dążysz do luksusu i tu zależy jak to robisz. Jaką cenę płacisz za ten luksus lub luksusik? Czy zdobycie go Ciebie uszlachetnia, czy może upodla, bo praca dorabianie się zmienia człeka. A on jest cały czas twój determinowany przez Ciebie chociaż jako papierek go trzymałaś na początku w garści, ale czy to był naprawdę on????
podpowiem:
chcesz go odkryć zmienić i masz go w garści za jakąś kasę i czekasz a tu nic, idziesz do wróżki albo samemu się bawisz w kabały - i co drwią z Ciebie, na końcu karty Tarota - z nimi lepiej nie zaczynać grożą opętaniem
Pracujesz dążysz do luksusu i tu zależy jak to robisz. Jaką cenę płacisz za ten luksus lub luksusik? Czy zdobycie go Ciebie uszlachetnia, czy może upodla, bo praca dorabianie się zmienia człeka. A on jest cały czas twój determinowany przez Ciebie chociaż jako papierek go trzymałaś na początku w garści, ale czy to był naprawdę on????

- eka
nie da się złapać

Chodzi o to, żeby zniszczyć prawidłowo skreślony kupon totolotka?
-
nie da się złapać
wszystkie kupony totolotka są zazwyczaj skreślone prawidłowo - w przypadku innym pani w kolekturze nie przyjmie
sens polega na tym, że ludzie tracą kasę na złudzeniach trzymają swój nazwijmy to los - co najwyżej trójeczka
może horoskop pokaże mi mój los
albo kabała u wróżki pokaże los przeznaczenie
a tak naprawdę w każdej chwili sami tworzymy swój los każdego dnia z każdą chwilą dokonując odpowiednich wyborów
i tylko Najwyższy go zna
nikt z nas nie złapał go - mówi się: weź swój los w swoje ręce, ale czy to do końca prawda????
Pozdrawiam
sens polega na tym, że ludzie tracą kasę na złudzeniach trzymają swój nazwijmy to los - co najwyżej trójeczka
może horoskop pokaże mi mój los
albo kabała u wróżki pokaże los przeznaczenie
a tak naprawdę w każdej chwili sami tworzymy swój los każdego dnia z każdą chwilą dokonując odpowiednich wyborów
i tylko Najwyższy go zna
nikt z nas nie złapał go - mówi się: weź swój los w swoje ręce, ale czy to do końca prawda????
Pozdrawiam
- eka
nie da się złapać

Dla mnie to suma nieograniczonych zmiennych, a być może Przeznaczenie, którego nie zmienisz, sens wynikający nie tylko z moich decyzji.
Dziękuję za obszerne wyjaśnienie.

-
nie da się złapać