-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
onirycznie
- e.jot
/foto-info.pl/
biała ogromna przestrzeń
zaludniała się wypełniała po
brzegi
- tyle słów o mnie
o
tobie -
gejzery małych
kropli - znów deszczem przesiąknie pranie
nie
nie
wstanę -
o...
kartka pusta
- czytałeś...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2020, 07:13 przez e.jot, łącznie zmieniany 2 razy.
EM
- lczerwosz
onirycznie
Mam do wiersza jedną uwagę pozytywną, dwie negatywne i jeszcze są neutralne.
biała ogromna przestrzeń
zapełniała się
To mi się kojarzy z zapełnianiem się sali koncertowej. Emocje powoli ale systematycznie wzrastają. Wtedy powstaje pytanie, czy istnieje granica napełniania się owej przestrzeni, czy przestrzeń wybuchnie? Czy to przyjemne uczucie napełniania. Może upijają sie razem. Ale raczej chodzi o szeroko pojęte emocje.
Nie u PL-ki, ale u je partera następuje reakcja przesycenia, przepełnienia. Gejzer powstaje, gdy jest w środku jakieś ciśnienie. Więc woda wypływa sama.
Jako dobry pomysł uważam też czytanie pustych kartek, kartek bez słów. Ale nie jest dopowiedziane dlaczego. I czy to dobrze, czy źle. Skoro są gejzery, to coś się tak skupia, coś gniecie, tryska, wybucha. Może kłótnia, a może całkiem odwrotnie. PL-kajest najwyraźniej zmęczona już, nawet zniechęcona. Nie wstanie by ratować pranie przez deszczem, jej jest już wszystko jedno. Może dlatego nie zauważyła nic na jego kartce, bo jej się zwyczajnie nie chcialo. Ja nie mówię, że to źle, ale muszę jego wziąć trochę w obronę.
Ja bym zrezygnował z zaznaczonego na niebiesko słowa. Jest zbędne, jeśli piszesz, że po brzegi. Alternatywnie można by:
biała ogromna przestrzeń
zapełniała się
To mi się kojarzy z zapełnianiem się sali koncertowej. Emocje powoli ale systematycznie wzrastają. Wtedy powstaje pytanie, czy istnieje granica napełniania się owej przestrzeni, czy przestrzeń wybuchnie? Czy to przyjemne uczucie napełniania. Może upijają sie razem. Ale raczej chodzi o szeroko pojęte emocje.
Nie u PL-ki, ale u je partera następuje reakcja przesycenia, przepełnienia. Gejzer powstaje, gdy jest w środku jakieś ciśnienie. Więc woda wypływa sama.
Fajna jest ta gra słów z nie
Jako dobry pomysł uważam też czytanie pustych kartek, kartek bez słów. Ale nie jest dopowiedziane dlaczego. I czy to dobrze, czy źle. Skoro są gejzery, to coś się tak skupia, coś gniecie, tryska, wybucha. Może kłótnia, a może całkiem odwrotnie. PL-kajest najwyraźniej zmęczona już, nawet zniechęcona. Nie wstanie by ratować pranie przez deszczem, jej jest już wszystko jedno. Może dlatego nie zauważyła nic na jego kartce, bo jej się zwyczajnie nie chcialo. Ja nie mówię, że to źle, ale muszę jego wziąć trochę w obronę.
- e.jot
Witaj, Leszku.
To miłe, że znalazłeś kapkę czasu by do mnie zajrzeć.
Dziękuję za interpretację oraz obszerną analizę tekstu, ale tajemnica kryje się w tytule wiersza, ilustracji (Oneiro) a dopowiedzenie w linku pod wierszem - wykonawcą jest Maurycy Wolf, autorem tekstu Jonasz Kofta. Tytuł - Dobry sen. Zaznaczam - wiersz powstał pierwszy, potem znalazłam ilustrację a poszukiwanie odpowiedniej oprawy muzycznej zajęło mi mnóstwo czasu - "oinrycznie" naczekało się w pliku "wersje robocze"... oj naczekało
Pozdrawiam serdecznie na nowy dzień
PS Dzięki za niebieska sugestię - naniosłam poprawkę
To miłe, że znalazłeś kapkę czasu by do mnie zajrzeć.
Dziękuję za interpretację oraz obszerną analizę tekstu, ale tajemnica kryje się w tytule wiersza, ilustracji (Oneiro) a dopowiedzenie w linku pod wierszem - wykonawcą jest Maurycy Wolf, autorem tekstu Jonasz Kofta. Tytuł - Dobry sen. Zaznaczam - wiersz powstał pierwszy, potem znalazłam ilustrację a poszukiwanie odpowiedniej oprawy muzycznej zajęło mi mnóstwo czasu - "oinrycznie" naczekało się w pliku "wersje robocze"... oj naczekało

Pozdrawiam serdecznie na nowy dzień

PS Dzięki za niebieska sugestię - naniosłam poprawkę

EM
-
onirycznie
Jak zawsze ładnie napisane, dobra oprawa graficzna i muzyczna.
Ewo ja lubię w Twoich wierszach to, że są tak bogate uczuciowo, nie ma w nich cynizmu ani ironi, których osobiści też unikam.
Pozdrawiam serdecznie.
Ewo ja lubię w Twoich wierszach to, że są tak bogate uczuciowo, nie ma w nich cynizmu ani ironi, których osobiści też unikam.
Pozdrawiam serdecznie.

- e.jot
Witaj, Wszeborze.
Dziękuję, bardzo dziękuję za odwiedziny oraz komentarz.
Przyniosłam kawę
Miłego dnia
Dziękuję, bardzo dziękuję za odwiedziny oraz komentarz.
Przyniosłam kawę

Miłego dnia

EM