-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Wszystkie kolory mojej jesieni
- Lucile
Wszystkie kolory mojej jesieni,
technika własna: akryl, pastele, akwarela na podłożu malarskim
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- eka
Zimna, a raczej groźna kolorystyka. Pierwsze skojarzenie: czyste niebo ledwo broniące się przed nawałą brudnych, burych, napastliwych chmurzysk. Drugie: akwen zasypywany zwałami śmieci, brudnych odpadów.
Niepokój to eufemizm w moim odczycie.
Dużo w nim treści, Lu.
Niepokój to eufemizm w moim odczycie.
Dużo w nim treści, Lu.
- tabakiera
Przejrzyście i z nutą świeżości, choć elementy jesiennej zgnilizny zauważam.
Z tych elementów tworzy się wielka paszcza, do której wpada strumień świetlisty i zimny.
Być może zatka tę paszczę.
Albo porządnie wypłucze.
Tak to widzę.
Z tych elementów tworzy się wielka paszcza, do której wpada strumień świetlisty i zimny.
Być może zatka tę paszczę.
Albo porządnie wypłucze.
Tak to widzę.

- eka
- Lucile
Miłe Panie, eko i tab,
sama lepiej bym nie opisała tej rozbuchanej ferii baw, które kłębiącymi się, rozedrganymi emocjami (w tamtej konkretnej chwili) rzucałam bez większego zastanowienia na podłoże malarskie. Taki eksperyment, a może bardziej autoterapia, która - nie wiedząc kiedy - przekształciła się w coś na kształt obrazu. I dlatego Twoja, Doroto, ale także Ewy, interpretacja tak bardzo do mnie przemówiła.
Paszcza połykająca jasny - przetykany złotem - błękit utożsamiający: niebo? niewinność? szczęśliwą przeszłość? dobro, które umyka? I niepokój spowodowany ogarniającymi brudnymi, ponurymi, zbałwanionymi ramionami tę jasność. Uwaga… nadchodzę!
Coś w tym jest, szczególnie w czasie obecnym, pełnym niewiadomych.
Serdeczne dzięki.
sama lepiej bym nie opisała tej rozbuchanej ferii baw, które kłębiącymi się, rozedrganymi emocjami (w tamtej konkretnej chwili) rzucałam bez większego zastanowienia na podłoże malarskie. Taki eksperyment, a może bardziej autoterapia, która - nie wiedząc kiedy - przekształciła się w coś na kształt obrazu. I dlatego Twoja, Doroto, ale także Ewy, interpretacja tak bardzo do mnie przemówiła.
Paszcza połykająca jasny - przetykany złotem - błękit utożsamiający: niebo? niewinność? szczęśliwą przeszłość? dobro, które umyka? I niepokój spowodowany ogarniającymi brudnymi, ponurymi, zbałwanionymi ramionami tę jasność. Uwaga… nadchodzę!
Coś w tym jest, szczególnie w czasie obecnym, pełnym niewiadomych.
Serdeczne dzięki.
- Liliana
Lucile,
ten obraz niepokoi. Nie potrafię tak ładnie komentować jak moje poprzedniczki, więc dodam tylko, że nie można obok niego przejść obojętnie.
Serdeczności
ten obraz niepokoi. Nie potrafię tak ładnie komentować jak moje poprzedniczki, więc dodam tylko, że nie można obok niego przejść obojętnie.
Serdeczności

- Lucile
Lilu, bardzo dziękuję
Serdeczności
L

Takie czasy, niestety, więc nie dajmy się

Serdeczności
L
- jaga
cudnie
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska
Wisława Szymborska