-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
mus
- eka
mus
Na pewno Bonobo? Mamy sporą część genów po nich, większą po agresywnych szympansach i tylko 3% naszych swoistych ludzkich. Genotyp homo sapiens tak mówi.
Bonobo sytuacje konfliktogenne rozwiązują... erotyką:)
Kochają się na zabój, hipisi chyba po nich odziedziczyli ideę rozwiązywania napięć, sporów. Kwiat w lufy czołgów, karabinów i rozwiane włosy na wietrze. Love, love, love.
Bonobo sytuacje konfliktogenne rozwiązują... erotyką:)
Kochają się na zabój, hipisi chyba po nich odziedziczyli ideę rozwiązywania napięć, sporów. Kwiat w lufy czołgów, karabinów i rozwiane włosy na wietrze. Love, love, love.
- lczerwosz
mus
Ja nie zacząłem. Ale poddam się karze, jeśli użyłem niewłaściwie. A nikogo nie chciałem obrazić, to tylko skrót myślowy dotyczący Bonobo i składu ich genotypu.
A treść wiersza jest w porządku. Powinniśmy rozmawiać o wzajemnym zjadaniu się, zagryzaniu. Choć jest nadmiar pokarmu.
A w ostatnim okresie, może nadmiar ludzi ujawnia się w taki sposób. Może nie oburzać się na różne inne pomysły depopulacyjne. Wiem o kilku bardzo skutecznych metodach
A treść wiersza jest w porządku. Powinniśmy rozmawiać o wzajemnym zjadaniu się, zagryzaniu. Choć jest nadmiar pokarmu.
A w ostatnim okresie, może nadmiar ludzi ujawnia się w taki sposób. Może nie oburzać się na różne inne pomysły depopulacyjne. Wiem o kilku bardzo skutecznych metodach
-
mus
Oj, rozczulił mnie bardzo ten wiersz, jego wróbelkowa mądrość rozbraja!
A poza tym przypomniał mi książkę jaką czytałem w czasach dzieciństwa
o przygodach Wróbelka Elemelka i muszę powiedzieć, że nawet język wiersza
jest bratni z tamką zajefajną księgą.
"Miał wróbelek Elemelek miskę, łyżkę i rondelek. W misce mył się, choć był ptaszkiem, w rondlu sobie warzył kaszkę, a łyżeczką mieszał żwawo ptasią zupę w lewo, w prawo. Ale przyszły niepogody, zimne wiatry, przykre chłody, noce długie, a dzień krótki. Znikły muchy i jagódki, o jedzenie coraz trudniej. Chyba lecieć na południe? Lecz we wróblim jest zwyczaju, by na zimę zostać w kraju. Rzucić gniazdko? Nie wypada! Chłodno? Głodno? Trudna rada."
Pozdrawiam
A poza tym przypomniał mi książkę jaką czytałem w czasach dzieciństwa
o przygodach Wróbelka Elemelka i muszę powiedzieć, że nawet język wiersza
jest bratni z tamką zajefajną księgą.
"Miał wróbelek Elemelek miskę, łyżkę i rondelek. W misce mył się, choć był ptaszkiem, w rondlu sobie warzył kaszkę, a łyżeczką mieszał żwawo ptasią zupę w lewo, w prawo. Ale przyszły niepogody, zimne wiatry, przykre chłody, noce długie, a dzień krótki. Znikły muchy i jagódki, o jedzenie coraz trudniej. Chyba lecieć na południe? Lecz we wróblim jest zwyczaju, by na zimę zostać w kraju. Rzucić gniazdko? Nie wypada! Chłodno? Głodno? Trudna rada."
Pozdrawiam

- eka
mus
To i pasujący wróbelek Elemelek robią mi dzień!Alek Osiński pisze: ↑12 lis 2020, 15:34Oj, rozczulił mnie bardzo ten wiersz, jego wróbelkowa mądrość rozbraja!

Dzięki wielkie, Alku.
- e.jot
Moja Mama dała mi na życie jedną, prostą z pozoru radę - staraj się żyć tak, by nikt przez ciebie nie płakał, zachowując jednocześnie własną odrębność.
Po latach zrozumiałam, że miała na myśli zdrową dozę egoizmu - asertywność.
Bywa jednak, że czasami wychodzę z ram, kiedy na mojej drodze staje uporczywe szyderstwo, chamstwo lub kłamstwo.
Świetny wiersz, eko
Po latach zrozumiałam, że miała na myśli zdrową dozę egoizmu - asertywność.
Bywa jednak, że czasami wychodzę z ram, kiedy na mojej drodze staje uporczywe szyderstwo, chamstwo lub kłamstwo.
Świetny wiersz, eko

EM