Znowu go nie ma.
Wlazł za szafę i pewnie
przegryza pająki jak taśmę.
Poskleja ci buty w watę,
pajęczyn wystarczy na was oboje.
I miasto
i wyspę.
I statek.
Którym dosięgnie go prowiant,
bo znowu go nie ma, a gdy tak znika,
lubi gorącą herbatę.
Przytykać usta do srebrnych łyżeczek,
sprawdzać powierzchnię językiem.
A nawet wydrapać alfabet morse'a,
bo gubi go bliskość, a jeśliby został,
to tylko latem.
Dedykowany.
Wrzesień, 2019.
Jagoda Mornacka
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Kto wie?
-
Kto wie?
Kresek brak, ogonkow również, bo pisane z telefonu. Na szybko. Będę miał chwilkę, to obiecuję poprawić z kompa 
Co do waty i prowiantu, to jednoznacznie kojarzą mi się z susza. Suchy prowiant, chleb i woda. Stąd i tak. I nawet jeśli nie pasuje, to trudno mi wyobrazić sobie tam inne słowa. Dzięki za czytanie, pozdrawiam. Jagoda Mornacka

Co do waty i prowiantu, to jednoznacznie kojarzą mi się z susza. Suchy prowiant, chleb i woda. Stąd i tak. I nawet jeśli nie pasuje, to trudno mi wyobrazić sobie tam inne słowa. Dzięki za czytanie, pozdrawiam. Jagoda Mornacka

Jagoda Mornacka.
-
Kto wie?
Fakt prowiant to kwestia osobistych doświadczeń, mnie akurat kojarzy się z powodzią...
Tak czy inaczej to świetny wiersz, chociaż ja zmieniłbym tytuł na bardzej soczysty.
Pozdrawiam.
Tak czy inaczej to świetny wiersz, chociaż ja zmieniłbym tytuł na bardzej soczysty.
Pozdrawiam.