pewnego wieczoru
idąc w lekkim rozkojarzeniu
jedna z myśli
wyrwała mi się z głowy
przebiegła przez ulicę
na czerwonym świetle
nie pobiegłem za nią
myślałem że wróci
po tygodniu zacząłem szukać
znaki szczególne
skryta trudna do zrozumienia
odważna bezkompromisowa
po latach
w ciemnym zaułku
dostrzegłem zarys postaci
to była ona
przytuliłem
chciałem ogrzać
przestała oddychać
ktoś odebrał jej wiarę
zaniedbał zlekceważył
a ona mogła być tą...
no i jak ty piszesz
za dużo patosu
za dużo żalu
beznadzieja
ach
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
takie tam...
- eka
takie tam...
Rozumiem, że myśl szła i wyrwała się?
______-
Antropomorfizacja. Myśl jak kobieta albo odwrotnie... myśl o kobiecie, która mocno utkwiła w głowie podmiotu.
Cechy bohaterki wymienione w jednej ze strof plus skłonność do ryzyka lub niedostrzegania realu (czerwone światło).
Odeszła, peel odpuścił, po czasie żałuje, widząc ją w kiepskim stanie. Tu można założyć, że podmiot zbyt długo nie powracał do niej w pamięci.
Pointa?
Żałuje, bo jej bezkompromisowość ( i nie tylko) pomogłaby jemu w eliminowaniu błędów.
Pozdrawiam.
-
Chyba za szybko wrzuciłem ten wiersz na portal, muszę jeszcze nad nim popracować.eka pisze: ↑25 maja 2025, 19:55Rozumiem, że myśl szła i wyrwała się?
______-
Antropomorfizacja. Myśl jak kobieta albo odwrotnie... myśl o kobiecie, która mocno utkwiła w głowie podmiotu.
Cechy bohaterki wymienione w jednej ze strof plus skłonność do ryzyka lub niedostrzegania realu (czerwone światło).
Odeszła, peel odpuścił, po czasie żałuje, widząc ją w kiepskim stanie. Tu można założyć, że podmiot zbyt długo nie powracał do niej w pamięci.
Pointa?
Żałuje, bo jej bezkompromisowość ( i nie tylko) pomogłaby jemu w eliminowaniu błędów.
Pozdrawiam.