Skrzynia
Nie było w niej nic z podartych rzeczy,
wszystko miało awers i rewers,
jak koral rozbity na kilka ziaren,
wilgotnych na spodzie, suchych przy wieku.
W pyle, z którego nas obdarto,
ozdobne okucia i pierwotny kolor.
Zajrzałem, nim ściemniały szczeliny,
a moje oczy były jak kruche ćmy.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Skrzynia
-
Skrzynia
Najpierw jest ona, skrzynia, tak? Potem nagle ta ona zamienia się w nas, a potem jeszcze jest "ja". Tyle osób w takim krótkim tekście, cały tłum.
- Mchuszmer
Skrzynia
Zacne, nastrojowe i czułe pióro, wyrazisty styl, widoczny choćby dzięki dbałości o rytmizację
Wspomnienia nie negatywne czy pozytywne, po prostu cenne i mnożące znaczenia. Te bliższe jeszcze czekają na nasiąknięcie, nostalgię. Na krótki błysk wiele tu zajaśniało pierwotną impresją i cóż, oczom nieco żal, choć trudno było im nie skierować się ku światłu.
Szanujesz tytuły;-)
Wspomnienia nie negatywne czy pozytywne, po prostu cenne i mnożące znaczenia. Te bliższe jeszcze czekają na nasiąknięcie, nostalgię. Na krótki błysk wiele tu zajaśniało pierwotną impresją i cóż, oczom nieco żal, choć trudno było im nie skierować się ku światłu.
Szanujesz tytuły;-)
mchusz, mchusz.