na walentynki obsypują dzieci
małymi lizakami
w kształcie każdemu znanym
ognisko zbyt małe by rozgrzać
słodycz przywiera do mojego zimnego języka rani
potem idę z roześmianym towarzystwem na ciasto
w nim słowa jak ostrza czerwonych serduszek
przecinają wnętrze
i już nie wiem czy nadal jestem sobą
czy tylko powietrzem
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Walentynki
- lczerwosz
Walentynki
Znaczy peelka nie potrafi przekazać otoczeniu swojej wersji świata, swojej osobistej narracji. Daje sobie narzucić nie swoje odczuwanie, przeżywa świat jakby cudzymi zmysłami i dziwi się potem, że ją uwiera, że boli. Cudze emocje są zawsze obce. Są tylko chwile wspólnego odczuwania, ale musi być w tym symetria równouprawnienia własnego i nie swojego ego. Nawet, gdy ono jest bardzo zaprzyjaźnione. A wtedy dochodzi do wymuszenia, narzucenia. Sytuacja niekomfortowa, owocująca frustracją, potem odejściem albo próbą rewanżu. Lepiej wcześniej wywalić stolik i ściągnąć z niego obrus z naczyniami. Nikt nie jest powietrzem, chociaż paradoksalnie, jest on niezbędne dla wszystkich. Problem, czy wszyscy zdają sobie z tego sprawę.
- eka
Walentynki
Słodycz ostrza... no tak bywa, ciekawe podejście do Walentynkowego rytu.
I chyba sugestia, że nie potrafią kochać ani być kochanymi byłe niekochane dzieci.
I chyba sugestia, że nie potrafią kochać ani być kochanymi byłe niekochane dzieci.