• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Powroty

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
marta zoja

Powroty

#1 Post autor: marta zoja » 09 mar 2025, 00:45

]Maluję swój obraz dla ciebie ulotny, utkany z mgły i wzruszeń... modlitwą ciszą pragnienia... wychodzi ze mnie zaprzeczenie, kobieta bez winy i wstydu... Ja prawdziwe panoszy się zaklinaniem rzeczywistości... Kocham życie, nie boję się śmierci, lubię się śmiać i płakać... zawsze noszę za duże sukienki, . muszę schować się w fałdach spódnicy... nie walczę o swoje, czekam na cud życia, które samo się obroni... wianki wije, opowieści we mnie, nie skarżą się na los... lubię z pasją poznawać świat drugiego człowieka... tęsknię za takim domem jak w pieśniach
po staremu w tańcach napięcie... za szumem drzew nad rzeką. gdzie rozległa łąka, którą boso przemierzam przez mój czas radości... przez pokolenia
Nic tak nie pod­ci­na korze­ni szczęścia człowieka, nic nie na­pełnia go ta­kim gniewem aniżeli poczu­cie, że in­ny sta­wia nis­ko, co on ce­ni wysoko.
» Virginia Woolf » Orlando

Awatar użytkownika
eka

Powroty

#2 Post autor: eka » 11 mar 2025, 16:28

Powtarzalny, radosny czas Życia. Tak, ma miliony, miliardy powrotów.

:kofe:

Gajka

Powroty

#3 Post autor: Gajka » 12 mar 2025, 11:52

Martuś :)

Coś poszło nie tak z wklejeniem wiersza, czy tak miało być?
Wspomnienia przeważnie przepojone są nostalgią, dzięki temu można pisać i pisać. Dla poetów to codzienny chleb, czasem smaczny, a innym razem już tak nie smakuje. Ot życie.

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”