• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
    Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.

Benjamin Franklin

UWAGA!
    KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!

Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
    A oto wyniki

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

krótki film o krótkim filmie

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
eka

#21 Post autor: eka » 19 wrz 2024, 17:07

Awatar użytkownika
4hc

#22 Post autor: 4hc » 19 wrz 2024, 17:33

Ogólnie to nadal bez różnicy, bo jak zauważa Twój artykuł ten zastygły wszechświat to materia, więc Twoje pierwsze fotony nadal wystrzeliwują z materii :)
moje zdanie to moje zdanie

nie lubię poezji - lubię placki

Awatar użytkownika
4hc

#23 Post autor: 4hc » 19 wrz 2024, 17:41

To co Ty nazywasz nic, to jest ściśnięte i skondensowane wszystko. To, że galaktyki to czarne dziury, które się rozpadły jest logiczne, skoro w centrum każdej galaktyki znajduje się czarna dziura, pytanie jak zawsze jest w jakim słoiku i na jakiej półce stał słoik z nimi i jaki kot je zrzucił z półki, że się rozpadły i rozlewają po podłodze i kiedy przyjdzie właściciel kota, żeby to posprzątać ;)

Awatar użytkownika
eka

#24 Post autor: eka » 19 wrz 2024, 20:16

4hc pisze:
19 wrz 2024, 17:33
Ogólnie to nadal bez różnicy, bo jak zauważa Twój artykuł ten zastygły wszechświat to materia, więc Twoje pierwsze fotony nadal wystrzeliwują z materii :)
[/quot]

Przy Twoim założeniu, że najpierw zaistniała, czyli pierwszą była, czarna dziura : )
To nie przeze mnie postawione pytanie, jakbyś chociaż poczytał komentarze pod nie Twoimi tekstami, wiedziałbyś, że nwg mnie (i nie tylko wg mnie) nicości nie było.

(nie będzie mnie na 8-mym do poniedziałku, masz czas :)

Awatar użytkownika
4hc

#25 Post autor: 4hc » 19 wrz 2024, 20:36

eka pisze:
19 wrz 2024, 16:30
Na razie w pytaniach podstawowych, np. - dlaczego raczej jest coś niż nic - musimy wybierać z propozycji filozofów nauki.
A najlepiej niech to będzie fizyk, kosmolog, filozof w jednej osobie. Tych pytać.
Czy materia była pierwsza? A może jednak to energia dała impuls wszystkiemu. Wydostały się z czarnej dziury rozbrykane, chaotyczne fotony i się zaczęło.
Tym komentarzem się zasugerowałem. Bo jest on odpowiedzią na to, że ja stwierdziłem, że wszystko jest z materii. Twoje, a może sugeruje, że próbujesz to zanegować. Natomiast czarna dziura to skondensowana energia do tego stopnia, że jej grawitacja pochłania światło. Więc jeżeli wszystko wyszło z czarnej dziury, to tym bardziej wszystko ma początek w skondensowanej materii.
Twoja sugestia, że powinienem poczytać inne komentarze, żeby móc z Tobą rozmawiać doprowadzi jedynie do tego, że nie będę z Tobą rozmawiać, bo to by znaczyło, że albo nie potrafię Cię zrozumieć i ta rozmowa jest bez sensu, albo Ty nie potrafisz się komunikować - efekt ten sam.
Tako RZECZE Grześ.
Do kiedyś w takim razie, nie wiem czy nie zniknę na kilka miesięcy jak to mam w zwyczaju. Powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”