• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

O pewnym pretendencie

Utwory zaangażowane politycznie, religijnie, światopoglądowo, oraz inne, poświęcone aktualnym wydarzeniom, rocznicom, bądź osobom
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hardy
O pewnym pretendencie

#1 Post autor: Hardy » 07 maja 2025, 11:33

Poleciał pretendent za ocean, do Stanów,
„fotka z trampodentem przysporzy nowych fanów”.
Lecz pomysł sztabu na media prysł,
nim się rozwinął, przez lokal skisł.
„Gdy masz trupy w szafie, nad startem się zastanów”.

Awatar użytkownika
eka

O pewnym pretendencie

#2 Post autor: eka » 07 maja 2025, 15:31

O! Limeryk (13/9) polityczny, całkiem, całkiem. Uśmiechnął : )

Ale wiesz co, Hardy, nieładnie, czepiasz się pana doktora, boś z wrażego mu obozu fanów.
Spójrz obiektywnie, jak ja.
To wielki człowiek, w życiu bym nie wyłożyła 12 tys. na wykup mieszkania komunalnego obcego człowieka. Owszem, rodzinie (siostrze) w ten sposób akurat pomogłam.
A pan doktor, może dlatego że pisarz, czyli empata, spełnia marzenia zwolennika Tuska(!), zabezpiecza mu dach nad głową, własny dach (!), pomaga w zakupach leków, nie narzuca się starszemu człowiekowi bez potrzeby, szanuje jego prywatność... szacun, no!

Zapewne starszy pan tej dobroci doktora nie mógł znieść, ja też nie lubię mieć długów wdzięczności, i jakże długo, bo aż pięć lat, namawiał do prawnego sfinalizowania operacji.
Szacunek panie Karolu!

:bravo:

Awatar użytkownika
Hardy
O pewnym pretendencie

#3 Post autor: Hardy » 07 maja 2025, 15:53

Noo. Eka... muszę przyznać Ci rację!
Szacun, wielki szacun dla Karola. Pomógł biednemu, nie zważając na okoliczności... więc należy mu się jakaś rekompensata za te wieloletnie trudy opieki. Nie możemy też zapomnieć o jego szanownej małżonce, która też podpisy składała, do opieki dokładała :smoker:

Dzięki za nawrócenie mnie na drogę prawdy. kurde :tan:

Awatar użytkownika
eka

O pewnym pretendencie

#4 Post autor: eka » 07 maja 2025, 16:31

Cieszę się, Hardy :)

A wiesz, w niedzielę zakomunikowałam bliskim, że mieszkanie pan doktor przekaże na cele charytatywne, serio! :jez:
Zobacz, 120 tys. dla biednych. Mam nadzieję, że wygra, bo to wielki gest.

Aaa. pani doktorowa, no... jak to delikatnie powiedzieć? Ma coś w tych oczach, spojrzeniu.,,

:myśli:

Gajka

O pewnym pretendencie

#5 Post autor: Gajka » 07 maja 2025, 19:47

Hardy :)

O, pean na cześć Tadzia on to się umiał ustawić, prawie tronu sięga. Jerzego bo przecież jeszcze Żyw... odnalazły dzieci, które obecny dziadzio opuścił prawie w wieku niemowlęcym, nie płacił alimentów, ale znalazł się dobry sąsiad, siadł na parkiety dziadzia i po sprawie. Dobra opiekunka z PKPS- u ratowała właściciela parkietu jak mogła nie wiedząc, że Tadziu ma tam lepsze chody i marzenia. Wprawdzie tylko wirtualne, ale miał. Czasem marzenia stają się realne i taki był finał. Lokal ma być oddany na kilka/kilkanaście lat we władanie NGO, a później wraca do właściciela i tu się bajka zamyka. Mnie tam polityka nie rusza, może i dobrze, bo miałabym sny i wizje fruwające jak ruskie drony i szukaj nocą schronienia, co najwyżej mogłabym zatankować się pod skrzydłem mojego orła, chociaż wątpię, bo ostatnio mi powiedział, że loty ma już zdecydowanie ograniczone i bądź tu mądry i pisz poematy. :tan: :tan: :)

Awatar użytkownika
Hardy
O pewnym pretendencie

#6 Post autor: Hardy » 08 maja 2025, 08:45

Eka, nie "biednym", a na cele charytatywne. Znaczy pewnie jakiejś fundacji... a na te fundacje "przez ostatnie 8 lat" (że zacytuję już klasyczkę) wyrastające jak grzyby po deszczu i od razu obficie podlewane przez poprzednią władzę - mam niezbyt spojrzenie.
Jesli przewidziałaś ten "wielgi gest" pretendenta, to chapeau bas! :smoker:
O wzmiankowanej pani jednak nic więcej nie napiszę, gdyż nie jest figurą w grze, ledwie przyczepionym pionkiem.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2025, 15:32 przez Hardy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Hardy
O pewnym pretendencie

#7 Post autor: Hardy » 08 maja 2025, 08:49

Gajka, jak to ładnie ujęłaś :) "Chwalmy Pan..." ups! - Tadeusza, a przy okazji i na Karolka skapnie mała pozłota za samaratynizm obu... :smoker:

Mnie tam polityka interesuje... a ile mam dodatkowych, dzięki niej, tematów do pisania! :vino: Nie jestem więc monotematyczny :ok:

Awatar użytkownika
eka

O pewnym pretendencie

#8 Post autor: eka » 09 maja 2025, 15:01

A mnie żal tylko jego dzieci. Wyobrażam sobie, co czują nawet maksymalnie stojąc po stronie ojca.
Dlatego, kończę wątek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAANGAŻOWANE”