-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
a ty zawsze w teraźniejszości
- eka
jesteś
my nie – śmiertelnicy
wciskani w dźwięki dance macabre
jeszcze z przepustką czasowego pobytu
i tyle naszego że wolno ją rozrysować
lub zmiąć a nawet podrzeć
w czasie
poza nim już nic
a może trwają
uwolnione od ciężaru świata
więzy spojrzeń
barwy przeczuć
warkocze radości
w twoim języku bez słów
my nie – śmiertelnicy
wciskani w dźwięki dance macabre
jeszcze z przepustką czasowego pobytu
i tyle naszego że wolno ją rozrysować
lub zmiąć a nawet podrzeć
w czasie
poza nim już nic
a może trwają
uwolnione od ciężaru świata
więzy spojrzeń
barwy przeczuć
warkocze radości
w twoim języku bez słów
- Toyer
Człowiek zawsze żyje w teraźniejszości - wspomnienia potrafią przenieś do przeszłości - a marzenia do przyszłości - jednak zawsze liczy się czas obecny - warkocze radości niech zaplatają się w nieskończoności
- eka
Hm. Niby racja, ale... co np. z tą przeszłością, umieramy przepychani przez czas z byłej sekundy do aktualnej? Żyjemy tylko w teraźniejszości? Toyer! No nie, na pewno żyłam i na pewno nie umarłam przed chwilą : ) Jeszcze ; )
Ale bardzo Ci dziękuję za refleksję.
Odczytałam imię: JESTEM KTÓRY JESTEM - jako niesamowicie nośną informację z bardzo dalekiej przeszłości. Tak w maksymalnym skrócie określić nieustające bycie wyłącznie w teraźniejszości jest czymś, nawet pod kątem językowym, niezwykłym. A już wyobrażenie sobie ISTNIENIA nie podlegającego czasowi przyprawia o zawrót głowy.
Samo pomyślenie takiej możliwości jest arcytrudne.
Nieskończoność, wbrew pozorom, jest nie do pojęcia.
Ale bardzo Ci dziękuję za refleksję.
Odczytałam imię: JESTEM KTÓRY JESTEM - jako niesamowicie nośną informację z bardzo dalekiej przeszłości. Tak w maksymalnym skrócie określić nieustające bycie wyłącznie w teraźniejszości jest czymś, nawet pod kątem językowym, niezwykłym. A już wyobrażenie sobie ISTNIENIA nie podlegającego czasowi przyprawia o zawrót głowy.
Samo pomyślenie takiej możliwości jest arcytrudne.
Nieskończoność, wbrew pozorom, jest nie do pojęcia.
- Toyer
Właśnie chwila obecna jest najważniejsza - JESTEM KTÓRY JESTEM - a nie jestem którym byłem lub którym będę - Bóg żyje poza czasem - ale kiedy pojawił się w czasie - zaznaczył Siebie w teraźniejszości - umieramy każdego dnia - z każdym zostaje nam mniej życia - ile nikt tego nie wie - ale to po części jest piękne - gdybyśmy wiedzieli ile żyć będziemy - żylibyśmy inaczej - a tak sam fakt istnienia zadowala - chociaż czasem życie nie rozpieszcza to obiecane jest nagroda wiecznego życia - nie mogę sobie też tego wyobrazić - jak będzie wyglądać życie wieczne w które wierzę - zgodnie z zasadami wiary będzie nieporównywalnie lepsze niż obecne
- eka
Piękne wytłumaczenie, ale to byłoby z fizycznego punktu widzenia zbyt skomplikowane dla wszechświata, czy tam Boga. Wyobrażasz sobie odbudowywanie naszego jestestwa (ciała i psychiki) w każdej nowej nanosekundzie, i oczywiście zabijanie go w błyskawicznie kończącej się teraźniejszości? 
Nie ma takiej opcji. Byliśmy od, będziemy do, a jesteśmy w czymś tak niebywale tajemniczym jak króciuteńka teraźniejszość.
Czas to zmiana.
W przeszłości nie zmienimy nic.
Dzięki za odzew.

Nie ma takiej opcji. Byliśmy od, będziemy do, a jesteśmy w czymś tak niebywale tajemniczym jak króciuteńka teraźniejszość.
Czas to zmiana.
W przeszłości nie zmienimy nic.
Dzięki za odzew.

- Toyer
Dla Boga nie ma nic skomplikowanego - wszystko zostało stworzone perfekcyjnie - to jak funkcjonuje Ziemia - pada deszcz - wiatr wieje - roślina rośnie człowiek się starzeje - wyobrażam sobie człowieka pozbawionego najmniejszego zła - to właśnie ta obietnica lepszego świata - ciała bez chorób - ciała nieśmiertelnego - oraz Boga który jak w czasach Edenu po Ziemi chodzi - w nieśmiertelności czas nie ma znaczenia - ale i tak zawsze będzie się liczyć chwila obecna 

- eka
Dzięki za dialog 

- Toyer
Wyobrażasz sobie stworzyć coś z niczego? - wydaje się to jak coś bardzo skompilowanego - a wystarczy samo słowo - słowa bywają niedocenianie - a w nich wielka siła się kryje - za pomocą Słowa można absolutnie wszystko to jak Bóg samym Słowem stworzył całą Ziemię - lub Chrystus słowami czynił cuda - tylko do tego potrzebna jest wiara absolutna taka jaka u Bożego syna - ja właśnie takiej wiary w sobie szukam 

- eka
Wyobrażać sobie mogę, ale to Słowo, msz, było raczej genialnym algorytmem na zaistnienie energii, materii i opcji ich rozwoju.
Pogadamy Toyer, ale teraz muszę wyjść.
Do napisania
Pogadamy Toyer, ale teraz muszę wyjść.
Do napisania