-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Początek
- Toyer
Bo dobre jest silniejsze niż złe - dlatego to co dobre ma większą siłę - a nie identyczną jak dobre - ale zło również ma moc niestety - ja wierzę w większą moc dobra niż zła - wydaję mi się że nie tylko ja - ale na słowa zawsze trzeba uważać
- eka
- Toyer
Już odpowiadam - pierwsze Słowo (na świecie/stworzenie świata - wiadomo przez Kogo) to tak jak zauważyłaś jest geneza - przez działania słowa Stworzyciela - wiesz pewnie też(jeśli w to wierzysz - a Ja wierzę) - na czym polegało stworzenia świata(Biblia) - powiem tak - złe słowo mam moc sprawczą tego dobrego - tutaj podam ideę chrześcijańską nie uważając jednocześnie idei np. Jin/Jang za złej - Obecnie występuje równowaga - chociaż powoli przechodzi na stronę dobra(za wolno dla mnie - ale ok) - Zło dobrem zwyciężaj - co jest silniejsze? - odpowiem za Ciebie(jeśli pozwolisz - i za przeproszeniem) - Silniejsze jest dobro - jeden dobry uczynek jest wart więcej niż dwa złe (ma większa moc -dobro) - ale to też tutaj zależy od skali tych uczynków - dobra nie wiem czy nie odbiegłem od tematu za bardzo - więc odpowiem teraz konkretnie -

Części chyba już wyjaśniłem - to teraz konkretna odpowiedź: - we wszystkim i niczym jednocześnie - zostawię Tobie teraz - szansę na odpowiedź - wolałbym żeby to była dyskusja a nie tylko moja polemika - przepraszam jednocześnie że dzisiaj nie odpowiem na to co napiszesz(chociaż jest też taka szansa) - jestem umówiony z kimś na dzisiaj - ale odpowiem na pewno w wolnej chwili - wiem też że możesz mieć teraz więcej pytań niż odpowiedzi - wypijmy zatem za wszystkie pytania

- eka
Początek

Toyer, Twój ciąg uzasadnień nie odnosi się do mojego pytania, przypomnę:
- Dlaczego zło nie działa identycznie jak dobro a jedynie podobnie?
Przypuszczam (bo pewność to rzecz rzadka: ), że zwyczajnie walnąłeś rym: w słowie - podobnie i go bronisz.
To co przedstawiłeś w ostatnim komentarzu można zamknąć w tych 4 linijkach:
wszystko co dobre i złe
ma początek w słowie
ale wszystko co złe
przegrywa z dobrem

- Toyer
Tutaj użyłaś innej umiejętności
- co do rymu powiem Ci coś - co ktoś powiedział mi kiedyś - przez rym wyciągasz słowo z podświadomości - dlatego ja jak teraz piszę używam pierwszego słowa które przyjdzie mi do głowy - jednak nie oznacza że tego słowa nie mogę zmienić
Ale w tym wypadku słowo podobnie zostaje - tak musiało być i koniec