złowiona w sieci
daremnie naginam
czasoprzestrzeń zamknięta
w ciasnym widnokręgu
śmiejesz się
po co było łaknąć dotyku
choćby klawiszami
laptopa
kiedy to właśnie dal ofiaruje oddech
głębszy wypełniony
niespełnieniem
dręczycielu klawiatury
duszno mi
w twoich wnykach
LuBe
piętnaście, dwanaście,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
raczej odstrzel
- Lucile
raczej odstrzel
Czasoprzestrzeń podmiotu zamknięta w horyzoncie zdarzeń czarnej dziury, nic dziwnego, że kobieta ma duszności : )
Miłość w sieci, a raczej fascynacja kimś z sieci jest cool. Trzeba patrzeć na pozytywy - myśli słowa mogą być bezpieczniejsze od realnego dotyku (szeroko rozumianego). Ot, pomędrkowałam : )
Na odstrzał to raczej zwierzyna, której śmierć zadaje wystrzał ze sztucera.
Wnyki są dziełem kłusowników.
W sumie jedna banda nieudaczników.
Nie znęcajmy się nad klawiaturami
Miłość w sieci, a raczej fascynacja kimś z sieci jest cool. Trzeba patrzeć na pozytywy - myśli słowa mogą być bezpieczniejsze od realnego dotyku (szeroko rozumianego). Ot, pomędrkowałam : )
Na odstrzał to raczej zwierzyna, której śmierć zadaje wystrzał ze sztucera.
Wnyki są dziełem kłusowników.
W sumie jedna banda nieudaczników.
Nie znęcajmy się nad klawiaturami

- tabakiera
Nie igrajmy z uczuciami, ot to.
Nowy, a w zasadzie już nie taki nowy gatunek podrywaczy działa, często wypisując bajki i legendy o sobie.
No a potem cierp ciało.

Nowy, a w zasadzie już nie taki nowy gatunek podrywaczy działa, często wypisując bajki i legendy o sobie.
No a potem cierp ciało.

-
raczej odstrzel
Dokładnie wrażenia o dczucia jak u Tabakiery:) Ciekawy wiersz:)
- Lucile
Dziewczyny, bardzo dziękuję za podzielenie się swoją opinią.
Ja, która okres młodzieńczy już dawno mam za sobą, z dystansem i lekką autoironią obserwuję, analizuję i zamykam (po swojemu) w tekstach (mniej lub bardziej udanych) zmiany zachodzące we współczesnej obyczajowości. To nie jest pierwszy mój tekst o tej tematyce, np. „Wybłyskosłowie”, „To one” i kilka innych.
Oczywiście, proszę moich obserwacji i wniosków nie mylić z tymi, które zazwyczaj artykułuje przysłowiowa, nieco zgorzkniała ciotka; co rozsiadłszy się na kanapie, wypowiada opinie głosem nie znoszącym sprzeciwu, w pełni przekonana, że ona, i tylko ona, ma rację.
Ja staram się być w miarę obiektywnym obserwatorem, wprawdzie patrzącym spod zmrużonych powiek, z uśmiechem zdziwienia, czasami nawet zażenowania, ale także - jeżeli nie akceptacji (na niektóre zmiany nie ma mojej zgody) - to pobłażania i zrozumienia.
Serdecznie

Ja, która okres młodzieńczy już dawno mam za sobą, z dystansem i lekką autoironią obserwuję, analizuję i zamykam (po swojemu) w tekstach (mniej lub bardziej udanych) zmiany zachodzące we współczesnej obyczajowości. To nie jest pierwszy mój tekst o tej tematyce, np. „Wybłyskosłowie”, „To one” i kilka innych.
Oczywiście, proszę moich obserwacji i wniosków nie mylić z tymi, które zazwyczaj artykułuje przysłowiowa, nieco zgorzkniała ciotka; co rozsiadłszy się na kanapie, wypowiada opinie głosem nie znoszącym sprzeciwu, w pełni przekonana, że ona, i tylko ona, ma rację.
Ja staram się być w miarę obiektywnym obserwatorem, wprawdzie patrzącym spod zmrużonych powiek, z uśmiechem zdziwienia, czasami nawet zażenowania, ale także - jeżeli nie akceptacji (na niektóre zmiany nie ma mojej zgody) - to pobłażania i zrozumienia.
Serdecznie