złowiona w sieci
daremnie naginam
czasoprzestrzeń zamknięta
w ciasnym widnokręgu
śmiejesz się
po co było łaknąć dotyku
choćby klawiszami
laptopa
kiedy to właśnie dal ofiaruje oddech
głębszy wypełniony
niespełnieniem
dręczycielu klawiatury
duszno mi
w twoich wnykach
LuBe
piętnaście, dwanaście,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
raczej odstrzel
- Lucile
raczej odstrzel
Czasoprzestrzeń podmiotu zamknięta w horyzoncie zdarzeń czarnej dziury, nic dziwnego, że kobieta ma duszności : )
Miłość w sieci, a raczej fascynacja kimś z sieci jest cool. Trzeba patrzeć na pozytywy - myśli słowa mogą być bezpieczniejsze od realnego dotyku (szeroko rozumianego). Ot, pomędrkowałam : )
Na odstrzał to raczej zwierzyna, której śmierć zadaje wystrzał ze sztucera.
Wnyki są dziełem kłusowników.
W sumie jedna banda nieudaczników.
Nie znęcajmy się nad klawiaturami
Miłość w sieci, a raczej fascynacja kimś z sieci jest cool. Trzeba patrzeć na pozytywy - myśli słowa mogą być bezpieczniejsze od realnego dotyku (szeroko rozumianego). Ot, pomędrkowałam : )
Na odstrzał to raczej zwierzyna, której śmierć zadaje wystrzał ze sztucera.
Wnyki są dziełem kłusowników.
W sumie jedna banda nieudaczników.
Nie znęcajmy się nad klawiaturami

- tabakiera
Nie igrajmy z uczuciami, ot to.
Nowy, a w zasadzie już nie taki nowy gatunek podrywaczy działa, często wypisując bajki i legendy o sobie.
No a potem cierp ciało.

Nowy, a w zasadzie już nie taki nowy gatunek podrywaczy działa, często wypisując bajki i legendy o sobie.
No a potem cierp ciało.

-
raczej odstrzel
Dokładnie wrażenia o dczucia jak u Tabakiery:) Ciekawy wiersz:)
- Lucile
Dziewczyny, bardzo dziękuję za podzielenie się swoją opinią.
Ja, która okres młodzieńczy już dawno mam za sobą, z dystansem i lekką autoironią obserwuję, analizuję i zamykam (po swojemu) w tekstach (mniej lub bardziej udanych) zmiany zachodzące we współczesnej obyczajowości. To nie jest pierwszy mój tekst o tej tematyce, np. „Wybłyskosłowie”, „To one” i kilka innych.
Oczywiście, proszę moich obserwacji i wniosków nie mylić z tymi, które zazwyczaj artykułuje przysłowiowa, nieco zgorzkniała ciotka; co rozsiadłszy się na kanapie, wypowiada opinie głosem nie znoszącym sprzeciwu, w pełni przekonana, że ona, i tylko ona, ma rację.
Ja staram się być w miarę obiektywnym obserwatorem, wprawdzie patrzącym spod zmrużonych powiek, z uśmiechem zdziwienia, czasami nawet zażenowania, ale także - jeżeli nie akceptacji (na niektóre zmiany nie ma mojej zgody) - to pobłażania i zrozumienia.
Serdecznie

Ja, która okres młodzieńczy już dawno mam za sobą, z dystansem i lekką autoironią obserwuję, analizuję i zamykam (po swojemu) w tekstach (mniej lub bardziej udanych) zmiany zachodzące we współczesnej obyczajowości. To nie jest pierwszy mój tekst o tej tematyce, np. „Wybłyskosłowie”, „To one” i kilka innych.
Oczywiście, proszę moich obserwacji i wniosków nie mylić z tymi, które zazwyczaj artykułuje przysłowiowa, nieco zgorzkniała ciotka; co rozsiadłszy się na kanapie, wypowiada opinie głosem nie znoszącym sprzeciwu, w pełni przekonana, że ona, i tylko ona, ma rację.
Ja staram się być w miarę obiektywnym obserwatorem, wprawdzie patrzącym spod zmrużonych powiek, z uśmiechem zdziwienia, czasami nawet zażenowania, ale także - jeżeli nie akceptacji (na niektóre zmiany nie ma mojej zgody) - to pobłażania i zrozumienia.
Serdecznie