• Nasze rekomendacje
  •  
    Całkiem niedawno nasz Admin, lCzerwosz, odszedł od nas na zawsze.
    Jestem całkowicie pewien, że również na zawsze, w naszych sercach i myślach pozostanie zarówno on,
    jak i wszystko, co dał z siebie temu portalowi.
    / skaranie boskie
    Na pogrzebie reprezentowały nas panie Gloinnen i Tabakiera. Niestety, fotorelacji z pogrzebu nie będzie. Zabrakło kilku zgód. Takie czasy...

UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy

Książę i włamywacz

To miejsce na umieszczanie przez użytkowników 8-piętra swoich lub cudzych ulubionych powiedzeń, przesłań, idei.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
eka

Książę i włamywacz

#1 Post autor: eka » 14 paź 2021, 16:35

Kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz.
dr Samuel Johnson
Pozostańmy zatem niedoskonali - i jedyni w swoim rodzaju. Popełniajmy dalej błędy i wpadajmy na nowe pomysły. Błądźmy - to wychodzi nam najlepiej. H. Beck

Awatar użytkownika
lczerwosz
Admin

Książę i włamywacz

#2 Post autor: lczerwosz » 17 paź 2021, 18:23

Z piosenkami jest tak samo. Oglądam z zamiłowaniem The voice of Poland. Nie wystarczy dobrze śpiewać, chociaż wydawałoby się, że to niezbędne i dostateczne zarazem.

Awatar użytkownika
lczerwosz
Admin

Książę i włamywacz

#3 Post autor: lczerwosz » 17 paź 2021, 21:49

Po prostu takich co dobrze piszą jest sporo, więcej niż potrzeba. Przypomniał mi się stary dowcip, jak do dyrektora cyrku przyszedł kandydat na cyrkowca.
Dyrektor pyta: - Co pan umie? Kandydat: - Naśladuję ptaki. Dyrektor znudzony odpowiada: - Och, mamy tu takich dużo, wszyscy umieją. Kandydat: - No to przepraszam, już panu nie zawracam głowy. Podchodzi do okna, otwiera i spokojnie odfruwa. Może mnie gdzieś przyjmą, rzuca na pożegnanie.

Awatar użytkownika
eka

Książę i włamywacz

#4 Post autor: eka » 19 paź 2021, 18:23

Ostatni warunek mnie przytrzymał najdłużej.
Dzięki, Leszku, za refleksje.
Pozostańmy zatem niedoskonali - i jedyni w swoim rodzaju. Popełniajmy dalej błędy i wpadajmy na nowe pomysły. Błądźmy - to wychodzi nam najlepiej. H. Beck

szczepantrzeszcz

Książę i włamywacz

#5 Post autor: szczepantrzeszcz » 20 lip 2022, 10:32

Myślę, że lepiej jest, kiedy praca zarobkowa nie przeszkadza w pisaniu książek.

Awatar użytkownika
eka

Książę i włamywacz

#6 Post autor: eka » 20 lip 2022, 13:17

Coś w tym jest, sztuka naznaczona materialnym celem, zawsze jednak, a przynajmniej w głowie romantycznych idealistów, ciut się dewaluuje.

szczepantrzeszcz

Książę i włamywacz

#7 Post autor: szczepantrzeszcz » 20 lip 2022, 13:21

Zaprawdę, szorstka jest przyjaźń pomiędzy sztuką a mamoną.
:)

Awatar użytkownika
eka

Książę i włamywacz

#8 Post autor: eka » 20 lip 2022, 13:22

Ładnie to określiłeś : )

Awatar użytkownika
lczerwosz
Admin

Książę i włamywacz

#9 Post autor: lczerwosz » 20 lip 2022, 22:32

A moja twarz robi mi się bardziej myśląca i spojrzenie bardzie bystre, gdy za to myślenie mi dobrze płacą. Jak mój kot robi się jakby nieco inteligentniejszy, gdy czeka na żarcie.

Awatar użytkownika
eka

Książę i włamywacz

#10 Post autor: eka » 21 lip 2022, 16:57

Zarabiasz na sztuce? : )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Motta Użytkowników”