- Po poetach zostanie to, co napisali. Wiersz, nieśmiertelność, pamięć potomnych, uniwersalne piękno. Niezależnie od nurtu, w jaki się wpisują. I nic trwalszego na świecie…
- Taak, po jednych zostanie piękno, po innych zafajdana retoryka pt.: “Z szamba i ze śmietnika”; “defekacje”, “torsje”, “gmerania w otworkach”... W necie i na druku - złote myśli, od których czyści.
- A nobliści, wieszcze…!?
- Nie mieli wieszcze internetu i bladego pojęcia, że kiedyś “spuścizna” będzie kojarzona jedynie ze spuszczaniem wody w klozecie, a kultura słowa - z makulaturą.
- Ale elity…
- Eee… lity "stolec", pokłosie dłubania w nosie i wszędzie, gdzie można wsadzić palec… najlepiej w "guano", byleby czytano.
.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Spuścizna (drabble)
- bonkreta
Spuścizna (drabble)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2018, 09:13 przez bonkreta, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chcę żyć w swoich dziełach, chcę żyć w moim apartamencie. - Woody Allen
- Gorgiasz
Spuścizna (drabble)
Podejrzewam, że miało być „Wiersz”.Wiesz, nieśmiertelność, pamięć potomnych, uniwersalne piękno.
Niekoniecznie i nie przez wszystkich. Przynajmniej mieli coś do powiedzenia, szczególnie w ważnych, aktualnych, bolących społeczeństwo tematach.- A nobliści, wieszcze…!?
- Nie mieli wieszcze internetu i bladego pojęcia, że kiedyś “spuścizna” będzie kojarzona jedynie ze spuszczaniem wody w klozecie, a kultura słowa - z makulaturą.
W odróżnieniu...

- jaga
Spuścizna (drabble)
ostro
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska
Wisława Szymborska
- bonkreta
Spuścizna (drabble)
[ref=#00a08e]Gorgiasz[/ref], a wiesz, może być "wiersz", chyba stanowczo lepiej, więc poprawię 
Dzięki za koment

- teraz też są tacy co mają, ale... to się przeniosło, w sferze netu, do obrazkowości pt. mema.
Dzięki za koment

- bonkreta
Spuścizna (drabble)
A gdzież tam! W cudzysłowach same eufemizmy zaczerpniętych z pewnych literackich portali, oryginalnych słów, języka literackiego.

To też w nurcie, o którym wyżej ad rem Gorgiasza,

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.