• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

*** (radosny huk wystrzału)

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lucile

#11 Post autor: Lucile » 15 sty 2021, 10:24

Nie mam z tym problemu, spierać się z Tobą, Ewo, nie będę - zapewne wiesz lepiej, nawet zadałaś sobie trud z przytoczeniem stosownego odnośnika. Bardzo dziękuję. Nieśmiało tylko zaznaczę, że to miał być wiersz (nawet, jeżeli ja w stosunku do swoich poetyckich prób, zazwyczaj mówię - tekst), a więc (tak przypuszczam - ponownie nieśmiało), taki tekst ma prawo rządzić się nieco odmiennymi prawami niż proza. Tym bardziej, że pozbawiony został interpunkcji (a może okaleczony?). Wydawało mi się, że czytając, wystarczy w odpowiednim miejscu zatrzymać się na chwilę, postawić przecinek, a nawet kropkę i już jest jasność. Można by też wstawić tam spójnik „ że” i też… kawa na ławę.

Wdzięczna jestem, Ewo, za poświęcony czas i wnikliwe pochylenie się nad tym (a miał być radośnie-prześmiewczo-autoironiczniepatetyczny) tekstem.
I… jak zazwyczaj – nie wyszło. Ot, taki mój los i takie umiejętności. :cha:

Z uśmiechem życzę miłego, radosnego weekendu.
L

Ps. A na mnie czeka Zakopane i - oby - wysokie loty (nie tylko naszych) skoczków narciarskich.
Non quivis, qui vestem gestat tigridis, audax

[email protected]

Awatar użytkownika
Lucile

#12 Post autor: Lucile » 15 sty 2021, 11:41

Marcin Sztelak pisze:
14 sty 2021, 21:41
tyle rodzajów miłości ilu kochających,
I bardzo dobrze :)
Czy można opisać wszystkie kolory (i ich odcienie) miłości?

Dzięki, Marcinie,
pozdrawiam
L
Non quivis, qui vestem gestat tigridis, audax

[email protected]

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”