-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Skojarzenia
- nie
rębajło - rosły brodacz - literacki impresario - wykwintniś - wybrednisia (zatulona w chustę, żurawinowe wargi) - mruczanka - buromalinowa kanapa - wieczko papierośnicy
Okres ważności moich postów kończy się w momencie ich opublikowania.
Skojarzenia
- a ja byłem przekonany - chociaż bardzo niedawno przyłączyłem się do tej zabawy - że wpisujemy tylko po trzy określenia. A Ty pojechałeś CKM-em i to serią ...
- eka
Skojarzenia
Dla aktywnych zatwierdzam wariant zwielokrotnionych skojarzeń:)
- eka
Skojarzenia
Uaktywnić można się w każdym momencie, regulamin tego nie zabrania.
wór woda wiatrak
wór woda wiatrak
- nie
gronostajowa narzutka - pustawe biurko - preriowa szata roślinna - z lekka pochrzęstujące ciało - wystrzępione ogłoszenie rozkolportowane na ulicach - kulawy szampan - tanecznica - kurza twarz - wszędobylski głos - przydeptany cień - spieszczone rzeczowniki - oblizana łyżeczka od herbaty (jeszcze gorąca) - kołdra chmur - żyłkowany żargon żwirowni - świątynie jawajskie - świergot świerku ze ściągniętymi brwiami - łuskowate łzy łani - zębaty brzeg skały - szponiasto rozczapierzone palce - półzwierzęca karafka
Okres ważności moich postów kończy się w momencie ich opublikowania.
- eka
Skojarzenia
atrybut na podniebieniu – przepaść pisarza – autostrada flehminga – burzowe zakręty nieba – nieoceniony kod niedoskonałości – wytarta mosiężna klamka – turlane imiesłowy od wiązań – zielona herbata z miętą – zawiesina do wstrzykiwań na sezon 2018/2019 – pęknięta płytka ceramiczna – rozwleczona mglistość – nakłucia żółtych biedronek – start do miar wszelkich – rozkołysana składnia rojeń – czy ktoś widział cegielnię – etnoetymologia uśmiechu – malachitowy asfalt i wyklęty eternit – czemu ja to piszę – na dachu bezlitośnie rozciąganej galaktyki odejmowanie mocy od nocy – nieoznakowany parking strzeżonych skojarzeń – agonia natki pietruszki – połowa myśli
- jaga
Skojarzenia
cerata tkanina krawiec
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska
Wisława Szymborska
- eka
Skojarzenia
turkot i cisza - płacz bezgłowych manekinów - połknięte szpileczki - nadżerki żołądka, Katarynka pana Prusa - tęczówką w słońce - małpka na złotym łańcuszku - zegar ścienny z kukułką - szyfony, żorżety, wełny - żurnale prosto z Paryża - ściąganie gorsetu - tchawica - wiązadła i nici - malutkie naparstki smutnych dziewczynek - lata dwudzieste, lata trzydzieste - nieodgadniona przyszłość - tuje i świerki
- jaga
Skojarzenia
oooo - co nie wpisujemy tylko po trzy określenia? - to nowość 

Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska
Wisława Szymborska