-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
21
- Olgierd Jaksztas
21
B
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2024, 19:43 przez Olgierd Jaksztas, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę nie pisać i nie dzwonić.
- eka
Chris Martin / Guy Berryman / Johny Buckland / Mikkel Eriksen / Tor Hermansen / Will Champion – Uruchom swoją małpę
Ciekawa propozycja translatorska, ingerująca w literalność. W dodatku tekst piosenki zamieniony na wiersz, regularny (13-zgłoskowiec) z równoległymi rymami. I z tego podejrzewam powodu owa autorska stygmatyzacja, bo każdy wers trzeba było dopełnić do 13-stej sylaby.
Leksykalne ciągoty do pokrycia go cienką warstewką patyny.
Hm... podoba mi się. Tekst zyskał.
Leksykalne ciągoty do pokrycia go cienką warstewką patyny.
Hm... podoba mi się. Tekst zyskał.
- Olgierd Jaksztas
Chris Martin / Guy Berryman / Johny Buckland / Mikkel Eriksen / Tor Hermansen / Will Champion – Uruchom swoją małpę
Dziękuję. Faktycznie potrzeba wypełnienia wersu ruszyła głową.
Pozdrawiam
- Liliana
Piękny tekst Ci wyszedł, Olgierdzie. Z pewnością nie byłby taki, gdybyś chciał trzymać się metrum oryginału.
A może spróbujesz napisać tak, żeby tekst dał się zaśpiewać? Myślę, że byłoby ciekawie.
Pozdrawiam
A może spróbujesz napisać tak, żeby tekst dał się zaśpiewać? Myślę, że byłoby ciekawie.
Pozdrawiam

- Olgierd Jaksztas
Lubię wyzwania, przyjmuję
Pozdrawiam !!
- Liliana
Super! Czekam. Mnie też się zdarzyło robić dwa warianty, u Feta chyba.

- Olgierd Jaksztas
A, tego textu śpiewany wariant? Bo już pracuję nad innym... Ale OK, spróbuję ten.