Każdy, nawet ten, kto mieni się być twoim przyjacielem, a kieruje się nie sercem, lecz zyskiem, jest darem - poziomką wygrzaną
w letnim słońcu albo gorzkim piołunem.
*
Wirtualny świat rządzi się swoimi prawami. To bezwzględny oprawca, któremu wystarczy jedno kliknięcie w klawiaturę, aby w sekundę przekreślić kilometry godzin budowania relacji. Jedno kliknięcie, aby zadać niewyobrażalny ból. Jedno kliknięcie, aby odebrać nadzieję. Bez patrzenia w oczy, bez ceregieli, bez wyrzutów sumienia. Jedno kliknięcie - ocean egoizmu, który zatapia czyjś świat...
*
Nie czuję żalu ani nie mam pretensji. Nie chcę się zastanawiać, drążyć, co drugi człowiek mi zabrał, odchodząc z mojego życia. Mógł przecież zabrać jedynie tyle, ile sam udźwignął. Interesuje mnie za to bardzo, co mi podarował tą krótką chwilą obecności...
*
Nawet najboleśniejsze doświadczenie może stać się ziarnem, z którego wykiełkuje dla ciebie nowe życie - TA jedyna Róża na TEJ jedynej Planecie. Nie płacz więc, nie załamuj rąk w rozpaczy ani nie miej żalu do ludzi, że nie chcieli być tacy, jak od nich oczekiwałeś. Ich droga nie jest twoją drogą. Jesteś Księciem swojego życia...
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Zapiski na skrawku papieru
- Alicja Jonasz
Alicja Jonasz
"A kiedy przyjdzie także po mnie
Zegarmistrz światła purpurowy
By mi zabełtać błękit w głowie
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
- eka
To super rada niemal dla każdego, ale przede wszystkim winna trafić do dzieciaków i nastolatków tak niszczonych wzajemnym hejtem. Powinnaś poradnik napisać:
Jak oswoić hejt

Jak oswoić hejt

- Alicja Jonasz
Mam niewielkie doświadczenie w pisaniu poradników, a i nie doświadczyłam również hejtu; chyba nie byłby to dobry poradnik 

Alicja Jonasz
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
- eka
Zawsze jest ten pierwszy krok.
Autorzy poradników raczej nie piszą ich na bazie osobistych doświadczeń.

Autorzy poradników raczej nie piszą ich na bazie osobistych doświadczeń.

- Alicja Jonasz
Znam Różę, o której ciągle myślę, mimo że pewnego dnia wypierdoliła mnie ze swojego życia. No cóż... Oswojenie niesie pewne ryzyko... bycia żałosnym.
Alicja Jonasz
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
To będę jasny i gotowy"
Tadeusz Woźniak
- tabakiera
Każdy człowiek doświadczający bólu musi go w sobie przerobić i na początku najbardziej pomocna jest obecność i słuchanie, słuchanie bez końca. Często dobre rady tylko wzmagają gorycz i dają poczucie niezrozumienia.
Jak świat światem ludzie zadawali sobie rany, w dobie portali społecznościowych jest to prostsze, ale z drugiej strony rozwinęła się psychologia, nie wstyd już prosić o pomoc specjalisty. Powoli uczymy się też funkcjonować w necie.
No i tzw. życiowa mądrość, jej nabywa się z wiekiem.
Albo i nie.

Jak świat światem ludzie zadawali sobie rany, w dobie portali społecznościowych jest to prostsze, ale z drugiej strony rozwinęła się psychologia, nie wstyd już prosić o pomoc specjalisty. Powoli uczymy się też funkcjonować w necie.
No i tzw. życiowa mądrość, jej nabywa się z wiekiem.
Albo i nie.

- eka
: )Alicja Jonasz pisze: ↑03 sie 2024, 12:48Znam Różę, o której ciągle myślę, mimo że pewnego dnia wypierdoliła mnie ze swojego życia. No cóż... Oswojenie niesie pewne ryzyko... bycia żałosnym.