Ja wierzę że ty wierzysz
ty wierzysz że ja wierzę
niech się stanie
modlitwa spełnieniem
miłość fundamentem
nadzieja wywabieniem
wiara siłą sprawczą
istota człowieka
moc Boga
jedność
długa droga
bliska końca
świeżość za oknem
początek słońca
koniec deszczu
każdej kropli bólu
Ja wiara Ty Bóg
czysta wolność
własny rytm
poza czasem
bez siebie
w tobie
z tobą
Wiara
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Wiara
- Toyer
Bez siebie - czyli tej gorszej części człowieka - człowiek nie jest doskonały - ale jeśli może wyjść poza siebie - i nie myśleć o sobie - staje się lepszy - mnie nie zawsze to wychodzi - Wiara polega na stawianie na pierwszym miejscu Boga - nawet przed sobą - godzenie się na wszystkie jego wyroki - wliczając w to nieszczęścia które mogą spotykać - pełna akceptacja Jego woli to wyjście poza człowieka - przeważnie ludzie jeśli wierzą dziękują Bogu za szczęście - nieliczny za jego przeciwieństwo - człowiek myśli po ludzku a Bóg bo Bożemu
- eka
Wiara
A ja myślę, że Doskonałość jest wybitnie obojętna, by nie rzec - wręcz niezadowolona - z jakichkolwiek "hołdów" typu stawianie jej na 1. miejscu.
Natomiast postulat myślenia o drugim człowieku, działaniu na jego rzecz, nawet kosztem własnego dobrostanu - uważam za bardzo ważny, wyróżniający z przeciętności. Ograniczanie egotyzmu jest rzeczą niełatwą, a szczególnie dla wybitnych jednostek.

Natomiast postulat myślenia o drugim człowieku, działaniu na jego rzecz, nawet kosztem własnego dobrostanu - uważam za bardzo ważny, wyróżniający z przeciętności. Ograniczanie egotyzmu jest rzeczą niełatwą, a szczególnie dla wybitnych jednostek.