wybrzmiała jesień
na oparach miłości
nostalgię cieli
---
LuBe
czternaście, jeden,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Haiku na dzisiaj
- Lucile
Hm... w sumie niezłe to haiku, chociaż ostatni wers jest trochę dziwny, z jednej strony nostalgia się cieli i brzmi to trochę śmiesznie, ale po głębszym namyśle stwierdzam, że ten wers daje pewną lekkość temu tekstowi.
- Lucile
Bardzo dziękuję za komentarz.
Tak, zdaję sobie sprawę, iż trzeci wers może być kontrowersyjny. Jednak, moje skojarzenie nie było związane z przyjściem na świat miłego zwierzątka, ale myśl pomknęła mi w lodowe krainy, do zjawiska cielenia się lodowców. Interesujące, niesamowite, monumentalne, widowiskowe. Umieranie i rodzenie się na nowo - „cielenie się nostalgii”, kiedy życie jest już przed ostatnim zakrętem.
Czyli – jest nadzieja.
Pozdrawiam serdecznie
L
Tak, zdaję sobie sprawę, iż trzeci wers może być kontrowersyjny. Jednak, moje skojarzenie nie było związane z przyjściem na świat miłego zwierzątka, ale myśl pomknęła mi w lodowe krainy, do zjawiska cielenia się lodowców. Interesujące, niesamowite, monumentalne, widowiskowe. Umieranie i rodzenie się na nowo - „cielenie się nostalgii”, kiedy życie jest już przed ostatnim zakrętem.
Czyli – jest nadzieja.
Pozdrawiam serdecznie
L
- eka
Haiku na dzisiaj
Nostalgie - dryfujące lodowe góry oparów miłości z wybrzmiałej jesieni? Oryginalny obraz.
Hm. No fakt, bywają mroźne jesienie. Źrebią się wczesnymi przymrozkami, które są zapowiedzią nadchodzącej, brrr, Bestii ze Wschodu:)
Hm. No fakt, bywają mroźne jesienie. Źrebią się wczesnymi przymrozkami, które są zapowiedzią nadchodzącej, brrr, Bestii ze Wschodu:)