(z cyklu: "Modlitwy Uniwersum")
Panie, mam prośbę, niech mnie czasami
w łożu zastąpi duch święty.
Żona mi w nocy spać mało daje,
zwłaszcza gdy wracam dziabnięty.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Modlitwa zmęczonego
- tabakiera
Gościu zmęczony podwójnie - piciem i życiem.
Prosty przekaz (dobrany do podmiotu) i w punkt.
Wątek ducha świętego nasuwa mi skojarzenie z niepokalanym poczęciem, ale nie będę wątku rozwijać, bo nie chcę obrażać uczuć religijnych, które szanuję.
Prosty przekaz (dobrany do podmiotu) i w punkt.

Wątek ducha świętego nasuwa mi skojarzenie z niepokalanym poczęciem, ale nie będę wątku rozwijać, bo nie chcę obrażać uczuć religijnych, które szanuję.
- Hardy
No właśnie - gościu zmęczony, a żona spać nie daje

PS. Nie wiem, o jakim micie czy wyznaniu religijnym piszesz, gdyż jest to poza moimi zaintreresowaniami. W dziejach ludzkości naliczono już ich ponad 24.000, a współcześnie oblicza się na ponad 6.000 istniejących religii. Dlatego ten duch święty (dobrze zauważyłaś, że napisałem go małą literą, a więc nieprzypisanego do jakiegos konkretnego mitu czy religii) nie jest w żadnej umiejscowiony. Najlepiej zastosować brzytwę Ockhama, a więc pousuwać niepotrzebne byty i poszukać w realu