-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Na dorosłość
- Hardy
Mawiają: „Zachowuj się stosownie do wieku!”,
więc, jakżeś dorosły, kochaj się często, człeku.
Po drugiej stronie cienia z tej uczty się drwi,
i jeśli tam powstaniesz, nie będziesz miał płci.
więc, jakżeś dorosły, kochaj się często, człeku.
Po drugiej stronie cienia z tej uczty się drwi,
i jeśli tam powstaniesz, nie będziesz miał płci.
- Lucile
Czyli ziemskie przyjemności tylko tu? Żal będzie się przeprowadzać

- Hardy
Tak, tylko tu, na ziemskim "łez padole". Kto skorzysta z mojej rady, ma też chwile przyjemności, a nie tylko ciągłego lania łez 
PS. Chociażem racjonalista, zacytuję (dla tych, którzy tego potrzebują) księdza Andrzeja Dragułę, współpracownika "Tygodnika Powszechnego":
"W sensie seksualnym Bóg płci nie ma, co jest niedyskutowalne, bo przecież płciowość jest integralną częścią cielesności, a Bóg - jak wiadomo - w sobie samym jest czystym duchem. O płeć aniołów i diabłów też nie pytamy, choć kultura ludowa i popularna "zaludniły" (sic!) zbiorową wyobraźnię także diablicami i anielicami. Płeć jest więc kategorią na wskroś ziemską i teraźniejszą: także w odniesieniu do człowieka, bo jak przypomniał Jezus, ludzie "przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie" (Mt 22, 30).

PS. Chociażem racjonalista, zacytuję (dla tych, którzy tego potrzebują) księdza Andrzeja Dragułę, współpracownika "Tygodnika Powszechnego":
"W sensie seksualnym Bóg płci nie ma, co jest niedyskutowalne, bo przecież płciowość jest integralną częścią cielesności, a Bóg - jak wiadomo - w sobie samym jest czystym duchem. O płeć aniołów i diabłów też nie pytamy, choć kultura ludowa i popularna "zaludniły" (sic!) zbiorową wyobraźnię także diablicami i anielicami. Płeć jest więc kategorią na wskroś ziemską i teraźniejszą: także w odniesieniu do człowieka, bo jak przypomniał Jezus, ludzie "przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie" (Mt 22, 30).

- Lucile
Ja żart skwitowałam żartem, a Ty mi... wykładem. Czyżby gen kaznodziei? 

- Hardy
Na dorosłość
Uczytielnik raczej, ale cóż w tem złego.
- Hardy
No tak, ale w moim "kochaj się" ma znaczenie głównie emocjonalne, uczuciowe.
Tu dałabym bardziej dosadne określenie aktu, ale to ja, gbur i grubianin.
Fajny pomysł.
Tu dałabym bardziej dosadne określenie aktu, ale to ja, gbur i grubianin.

Fajny pomysł.
- Hardy
Musze zostawić trochę niedopowiedziane, dla domysłu i interpretacji czytelnika. Niech czytelnik dopowiada według własnych potrzeb