• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

toksyna

Miejsce na wszelką satyrę pisaną wierszem - fraszki, limeryki, tudzież dłuższe formy prześmiewcze
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
nienażarty

toksyna

#1 Post autor: nienażarty » 19 sie 2022, 20:34

ryby zdychają, ludziom brak chęci
bo z Odry wali nam tuskan rtęci
to owo w zbuki zmienia facetom
sprawia że zrasta się coś kobietom
wszystko smutnieje robi się przykro
nie ma bocianów a jest in vitro
na tę toksynę recepta nowa
omijać z dala nie dyskutować

Awatar użytkownika
tabakiera
toksyna

#2 Post autor: tabakiera » 23 sie 2022, 15:58

Fakt, dyskusje prowadzą do kumulacji nienawiści.

Ostatnie dwa wersy bym oddzieliła spacją, tekst się zlewa, a to wyraźna puenta.

Pozdrawiam.

nienażarty

toksyna

#3 Post autor: nienażarty » 26 sie 2022, 09:55

tabakiera pisze:
23 sie 2022, 15:58
Fakt, dyskusje prowadzą do kumulacji nienawiści.
To zależy jakie dyskusje!!
Uważam, że winniśmy być otwarci i ze sobą rozmawiać mimo różnych zdań i się nie nienawidzić ale szanować.
Po latach spotkanie z kolegą z klasy i podsumowanie wizyty: dzięki jestem zaskoczony, masz zupełnie inne podejście jak ja ale możemy spokojnie przy kawie rozmawiać nie kłócąc się i utwierdzić się we własnych postawach - prawie niemożliwe.
Uwielbiam powszechne dyskusję typu;
Dlaczego należysz do PO?
- Bo nie należę do PIS-u
- A dlaczego nie należysz do PIS-u?
- Bo PIS kradnie
- podaj przykład co ci ukradł
- mnie nic ale podniósł mandaty i kosi kasę
- a dlaczego podniósł mandaty
- ty chyba jesteś pier.....y pisowiec
Czy my kiedyś dojrzejemy do tego aby ze sobą rozmawiać? Czy te komunikatory tak nam rozmiękczyły mózgi, że to jest niemożliwe

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
lczerwosz

toksyna

#4 Post autor: lczerwosz » 26 sie 2022, 11:34

To się nazywa inżynieria społeczna, my jesteśmy normalni, tylko inżynierowie są o krok do przodu.
Podobno w piekle polski kocioł nie jest w ogóle pilnowany. Sami się pilnujemy, jak który za bardzo się wynurzy, to zaraz drugi go wciąga w smołę za nogi.

Awatar użytkownika
Lucile
toksyna

#5 Post autor: Lucile » 26 sie 2022, 12:03

lczerwosz pisze:
26 sie 2022, 11:34
Podobno w piekle polski kocioł nie jest w ogóle pilnowany. Sami się pilnujemy, jak który za bardzo się wynurzy, to zaraz drugi go wciąga w smołę za nogi.
:wstyd:
Non quivis, qui vestem gestat tigridis, audax

[email protected]

szczepantrzeszcz

toksyna

#6 Post autor: szczepantrzeszcz » 26 sie 2022, 13:01

Fajne wierszydło.

Sztuką jest znaleźć kogoś do dyskusji. Sztuką jest samemu podyskutować.

Dyskutować warto, chociaż czasami człowiek ma ochotę milczeć, a czasami schować się do norki i zadrżeć ze strachu.
lczerwosz pisze:
To się nazywa inżynieria społeczna, my jesteśmy normalni, tylko inżynierowie są o krok do przodu.
Mądre.
lczerwosz pisze:
Jakby wywalić "polski", lepiej by oddawało ogólny stan ludzkości. Nie obrażając mieszkańców południowej Francji (podobno bardzo fajni ludzie), ten dowcip kojarzy mi się z mieszkańcami Paryża i szeroko pojętej okolicy.

nienażarty

toksyna

#7 Post autor: nienażarty » 26 sie 2022, 16:20

lczerwosz pisze:
To się nazywa inżynieria społeczna, my jesteśmy normalni, tylko inżynierowie są o krok do przodu
Zbyt wielkie słowa może nie ubliżajmy inżynierii społecznej - jest bardziej wyrafinowana a tu to tylko próba przykrycia chamstwem własnej indolencji.
Jeśli należę do jakiejś partii czy związku to wiem dlaczego. Należałem ZSP bo można było wspólnie z fajnymi ludźmi wyjechać na obóz, dostać wejściówkę do teatru lub do klubu na imprezę, itp... I wbrew pozorom dziś jest podobnie. Wyznanie po trzeciej secie "należę bo mogę coś skubnąć, w razie wpadki koledzy pomogą." Więc nie dorabiajmy teorii inżynierii lub polskiego piekła - po co. To tylko chamstwo z głupotą i nic więcej. Ludziom ozory się same rozwiązują, dość często i bez rozmiękczacza. Tylko słuchać uważnie i nic więcej
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „RADOSNA TWÓRCZOŚĆ”