-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Afekt cieplarniany
-
- Przepraszam pana, gdzie jest ulica Długa – zapytała.
- Czy lubi pani poezję ? – odpowiedział pytaniem.
- Romeo i Julia istnieją tylko w kinie i teatrze – stwierdziła z lekką nutą ironii.
- A ja myślałem, że spotykają się na Długiej. Siadają w letnich ogródkach i rozmawiają o niesamowitych doznaniach, kiedy patrzą sobie w oczy, a pod stolikiem w tajemnicy przed całym światem, spotykają się ich dłonie.
- Kim pan jest, że wierzy w takie bzdury? – Spojrzała na niego robiąc kwaśną minę.
- Inżynierem od pomp odwadniających – odpowiedział nie mogąc oderwać od niej wzroku.
- A ja młodą, dobrze zapowiadającą się poetką – oznajmiła i poszła dumnym krokiem, zupełnie nie w tą stronę.
Chwile potem niebo pochmurniało, zerwał się gwałtowny wiatr i zaczęło lać.
Efekt zmiany klimatu, związany z nadmiernym przegrzaniem.
- Romeo i Julia istnieją tylko w kinie i teatrze – stwierdziła z lekką nutą ironii.
- A ja myślałem, że spotykają się na Długiej. Siadają w letnich ogródkach i rozmawiają o niesamowitych doznaniach, kiedy patrzą sobie w oczy, a pod stolikiem w tajemnicy przed całym światem, spotykają się ich dłonie.
- Kim pan jest, że wierzy w takie bzdury? – Spojrzała na niego robiąc kwaśną minę.
- Inżynierem od pomp odwadniających – odpowiedział nie mogąc oderwać od niej wzroku.
- A ja młodą, dobrze zapowiadającą się poetką – oznajmiła i poszła dumnym krokiem, zupełnie nie w tą stronę.
-
Oj, sorry to nie miało być w poezji.
- eka
Afekt cieplarniany
W miniaturach prozatorskich?
- eka
Afekt cieplarniany
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz za ingerencję w ten dialog.Krokus pisze: ↑25 paź 2021, 19:03- Przepraszam pana, gdzie jest ulica Długa(?) – zapytała.
- A ja myślałem, że spotykają się na Długiej. Siadają w letnich ogródkach i rozmawiają o niesamowitych doznaniach, kiedy patrzą sobie w oczy, a pod stolikiem w tajemnicy przed całym światem, spotykają się ich dłonie. (coś tu nie gra po 1.przecinku)
- Kim pan jest, że wierzy w takie bzdury? – Spojrzała na niego(,) robiąc kwaśną minę.
- Inżynierem od pomp odwadniających – odpowiedział(,) nie mogąc (nie odrywając) oderwać od niej wzroku.
Różnica pokoleń, czy bardziej charakteru?

- eka
Afekt cieplarniany
Aaa... fajny tytuł. No i wszystko jasne 

-
Hm... trudno powiedzieć. Dialog inspirowany filmem "Do widzienia do jutra".eka pisze: ↑25 paź 2021, 23:43Mam nadzieję, że się nie pogniewasz za ingerencję w ten dialog.Krokus pisze: ↑25 paź 2021, 19:03- Przepraszam pana, gdzie jest ulica Długa(?) – zapytała.
- A ja myślałem, że spotykają się na Długiej. Siadają w letnich ogródkach i rozmawiają o niesamowitych doznaniach, kiedy patrzą sobie w oczy, a pod stolikiem w tajemnicy przed całym światem, spotykają się ich dłonie. (coś tu nie gra po 1.przecinku)
- Kim pan jest, że wierzy w takie bzdury? – Spojrzała na niego(,) robiąc kwaśną minę.
- Inżynierem od pomp odwadniających – odpowiedział(,) nie mogąc (nie odrywając) oderwać od niej wzroku.
Różnica pokoleń, czy bardziej charakteru?
![]()
- eka
Afekt cieplarniany
Romantyzm inżyniera (ścisłowca) zderzany z chłodnym praktycyzmem... poetki : )
Do widzenia? Nie, żegnaj.
Do widzenia? Nie, żegnaj.
-