• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

w zgodzie ze sobą

Wiadomość
Autor
nienażarty

w zgodzie ze sobą

#11 Post autor: nienażarty » 19 cze 2023, 12:05

eka pisze:
18 cze 2023, 18:02
Ale może na początek obejrzyj dokument "Tylko nie mów nikomu". Ewentualnie zdobądź akta procesowe księży odsiadujących (bodajże dwóch) karę bezwzględnego więzienia, a nie tylko przenosin z jednej parafii do kolejny
chyba jednak obejrzę, ale niestety TVN jest telewizją niemiecką polskojęzyczną - wiele razy już przepraszali za kłamstwa. Jak Polak bardzo mnie boli, że takie coś u nas jest. Poprzednie pokolenia, które walczyły o Polskę pewno się w grobie przewracają. O ile możliwe sprawdzę źródła
eka pisze:

A Rzecznik praw pacjenta poza wypadkami śmierci, ma ponad 1500 spraw dotyczących utraty zdrowia przez kobiety w związku z owym prawem. Oczywiście bezpośrednio winni są lekarze, tzw. błąd w sztuce lekarskiej, ale pośrednio za to nasze (najbardziej restrykcyjne w Europie obok Malty) prawo antyaborycyjne odpowiada jego wnioskodawca, czyli większość parlamentarna, rządząca
Zbyt szybkie wnioski - tzw manipulacja. Błędy lekarzy wynikają z prawa aborcyjnego - bzdura. Proszę trochę pobyć wśród tych ludzi i zobaczyć jak ciężka i odpowiedzialna jest ich praca i jak oni sami takie wypadki (czasem od nich niezależne) przezywają.
eka pisze:
Naprawdę sądzisz, że jestem pedofilem?
A czy Ty jesteś ową dewiacją:
nienażarty pisze: ↑
Ja nigdzie nie napisałem że jesteś pedofilką - przytoczyłem tylko slowa Chrystusa (pewno wiesz kto to jest) ratującego życie jawnogrzesznicy. "kto jest bez grzechu..." dotyczy wszystkich grzechów z całego życia a nie tylko grzechu pedofilstwa
Radzę więcej czytać i słuchać nie tylko TVN Poznanie argumentów obu stron daje podstawę do wyrobienia sobie własnego zdania, a nie powtarzania haseł propagandowych.

Awatar użytkownika
eka

w zgodzie ze sobą

#12 Post autor: eka » 19 cze 2023, 17:44

nienażarty pisze:
19 cze 2023, 12:05
niestety TVN jest telewizją niemiecką polskojęzyczną - wiele razy już przepraszali za kłamstwa.
TVN – polska komercyjna stacja telewizyjna, wchodząca w skład Grupy TVN, dawniej należącej do 2015 roku do grupy medialnej ITI, następnie w latach 2015–2018 do Scripps Networks Interactive, w latach 2018–2022 do Discovery, a od 2022 roku do koncernu Warner Bros. Discovery. (Wiki)
nienażarty pisze:
Błędy lekarzy wynikają z prawa aborcyjnego - bzdura.
Jeśli masz wnuczki, to oby one nie trafiły z ewentualnymi powikłaniami ciążowymi do ginekologów/położników zestrachanych ostatnią poprawką ustawy aborcyjnej.

nienażarty pisze:
przytoczyłem tylko slowa Chrystusa (pewno wiesz kto to jest)
Ulżyło? No to się cieszę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”