Do Nieba tak blisko
trzeba tylko wiedzieć
gdzie patrzeć
by odnaleźć siebie
zamknij oczy
i spójrz
tyle miłości
twórz
Niebo to Ona
uśmiechnięta
myśl spragniona
pamiętaj
zawsze blisko
odpowiadaj
twórz ognisko
nie podpalaj
Niebo nigdy
nie płonie
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Bliskość Nieba
- eka
Bliskość Nieba
Widzę postęp w ograniczaniu : )
Czuły ten wiersz, az trudno przypisać go groźnemu mundurowi, czarne berety, niebieskie, czerwone?
Pozdrawiam.

Czuły ten wiersz, az trudno przypisać go groźnemu mundurowi, czarne berety, niebieskie, czerwone?
Pozdrawiam.

- Toyer
Cały czas się uczę:) - Pozory mogą mylić:) Co do mundury beret był zielony - byłem w jednostce strzeleckiej(nie mylić z wojskiem) ładnych parę lat - złożyłem przysięgę więc do końca życia strzelcem zostanę - chociaż nie zajmuję się tym obecnie - uczyłem się strzelać z broni ostrej - jednak zawsze byłem i pacyfistą pozostanę 
Dodam jeszcze że w mojej jednostce było sporo dzieci (chociaż ja dołączyłem jako dorosły) - to trochę takie harcerstwo mimo że to zupełnie co innego

Dodam jeszcze że w mojej jednostce było sporo dzieci (chociaż ja dołączyłem jako dorosły) - to trochę takie harcerstwo mimo że to zupełnie co innego

- eka
Bliskość Nieba
Obrona terytorialna chyba nie, jakieś towarzystwo strzeleckie? Sokół?
Fajna umiejętność, też lubiłam sobie postrzelać, oczywiście wyłącznie do papierowych celów. Z wiatrówki najczęściej. Spokój, uregulowany oddech, leniwy ruch palca... no sama przyjemność

Fajna umiejętność, też lubiłam sobie postrzelać, oczywiście wyłącznie do papierowych celów. Z wiatrówki najczęściej. Spokój, uregulowany oddech, leniwy ruch palca... no sama przyjemność

- Toyer
Obrona terytorialna ma berty brązowawe - i to jest już służba za pieniądze chociaż niewielkie - ale też nie wymaga służenia codziennie - raz w miesiącu są chyba szkolenia - w razie potrzeby żołnierze są wzywani
terytorialni to już jest wojsko - ale w kategorii niezawodowej
Byłem w związku strzeleckim - który zapoczątkował Józef Piłsudski - obecnie jest to związek paramilitarny - a to jest hymn strzelecki
https://www.youtube.com/watch?v=_k24j4F2o9w
Chyba teraz powinnaś zrozumieć już chociaż trochę lepiej

- Toyer
eka pisze: ↑27 paź 2023, 15:47Obrona terytorialna chyba nie, jakieś towarzystwo strzeleckie? Sokół?
Fajna umiejętność, też lubiłam sobie postrzelać, oczywiście wyłącznie do papierowych celów. Z wiatrówki najczęściej. Spokój, uregulowany oddech, leniwy ruch palca... no sama przyjemność![]()
Obrona terytorialna ma berty brązowawe - i to jest już służba za pieniądze chociaż niewielkie - ale też nie wymaga służenia codziennie - raz w miesiącu są chyba szkolenia - w razie potrzeby żołnierze są wzywani
terytorialni to już jest wojsko - ale w kategorii niezawodowej - takie wojsko pomocnicze
Byłem w związku strzeleckim - który zapoczątkował Józef Piłsudski - obecnie jest to związek paramilitarny - a to jest hymn strzelecki
https://www.youtube.com/watch?v=_k24j4F2o9w
Chyba teraz powinnaś zrozumieć już chociaż trochę lepiej
- Toyer
Dobra przekombinowałem edytowanie stąd dwa razy odpowiedziałem