Tam gdzie kończy się smutku mrok
zaczyna się skrzydlata nadzieja
na jej skrzydłach zaczynam lot
rozpaczy mówię do widzenia
dopóki z nią lecę nie zginę
nieszczęście zostawiam na ziemi
coraz wyżej lecąc wierzę
że już nigdy mnie nie zostawi
z powietrza widzę więcej
wszystko się w sens układa
więcej jest we mnie mnie
rozumiem już znaczenie słowa
ona nie mówi choć podpowiada
cel naszego lotu tylko jej znany
lecz mi to wcale nie przeszkadza
szepcząc kieruje w niebieskie migdały
od nowa lecę na skrzydłach nadziei
która już była bliska stracenia
teraz jej kształt wyraźnie się mieni
na tle białych chmur i błękitnego nieba
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Początek nowego lotu
- tabakiera
Pozytywne jest to, że starasz się dostrzegać dobre rzeczy, nie jęczysz i nie gderasz ustawicznie, jak to ma w zwyczaju wiele osób piszących.
Technika natomiast pozostawia wiele do życzenia, warto nad nią pracować, żeby pisać pięknie o pozytywach życia.
Może warto poczytać wielkich tego świata?
Może niekoniecznie tych najbardziej na topie, oni rzadko rymują, ale chociaż Tuwima, Gałczyńskiego itp?
Nie ma potrzeby pisać podobnie, ale można poczuć ten rytm, to coś.
Technika natomiast pozostawia wiele do życzenia, warto nad nią pracować, żeby pisać pięknie o pozytywach życia.
Może warto poczytać wielkich tego świata?
Może niekoniecznie tych najbardziej na topie, oni rzadko rymują, ale chociaż Tuwima, Gałczyńskiego itp?
Nie ma potrzeby pisać podobnie, ale można poczuć ten rytm, to coś.
- Toyer
Dziękuję tabakiero - przyznam się szczerze że nie czytałem za wiele wielkich tego świata - znam tylko kilka wierszy tych najbardziej znanych. Wyjątkiem jest Jacek Kaczmarski, którego poezję znam doskonale, chociaż ze słyszenia a nie czytania- znam nawet na pamięć większość jego utworów. Czytam regularnie współczesną poezję na forach poetyckich amatorów chociaż nadarzają się też tam profesjonaliści - ja siebie sytuuję gdzieś pośrodku - dla mnie osobiście treść jest ważniejsza niż technika - chociaż jej nie umniejszam - pomysł to podstawa każdego wiersza - oczywiście może być podany na różne sposoby - ja wybieram taki sposób który najbardziej mi odpowiada - chociaż czasem też eksperymentuję - nie chciałbym pisać podobnie jak ktoś inny - chociaż czasem zazdroszczę pomysłów innych poetów - jednak wiem że te moje czasem potrafią być też coś warte
Chociaż tak jak zauważyłaś bywają one do dopracowania