zapadła dziura na psim polu
ja z humorem grabarza
dokonuje duchowej ablucji
w strzępach mam zmierzch i świt
grzeczne przepraszam
na cmentarzu dnia i nocy
wkurzają mnie żyły na wierzchu
wolę blask kości
nie szeptaj mi więc do ucha
bo jeszcze połknę kłamstwo
a nie rozejdzie się po kościach
jeszcze zaboli
co wtedy?
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
domino z kości
-
Istotą jestem i nic co istotne nie jest mi nieznane ...
- tabakiera
W tytule dostrzegam ogromny potencjał, zapowiadający mroczny, turpistyczny wiersz z piękną grą, również słów.
No i na tytule poprzestanę.
No i na tytule poprzestanę.

- lczerwosz
domino z kości
Ja bym skrócił, "niedopowiedział", bo robią sie takie sformułowania holistyczne jak alfa i omega, noce i dnie. Drugą połówkę łatwo sobie domyśleć. Po co pisać, że ablucja jest duchowa, a może nie jest tak całkiem. Inna sprawa, jak fizyczna ablucja miałaby wyglądać, aby spełnić wymagania kogoś, kto ma humor grabarza i ma w strzępach zmierzch i świt. Jak już pisałem, wystarczyłby jeden z nich, zależnie od ukierunkowania nastroju na harmonogram nocy albo dnia. Bo nie "i".
I może przypomnieć by warto, że to jest w istocie gra. Grabarz ma doświadczenie w kościach.
zostawiłbym zaboli, końcowe zapytanie jest niepotrzebne.
a może tylko na cmentarzu dnia. Każdy się wtedy zastanowi, co to jest cmentarz dnia. Może noc jest cmentarzem dnia przy pewnym nastawieniu. A dzień i noc równa się całe życie, co zawsze się kończy cmentarzem. I mamy banał.
I może przypomnieć by warto, że to jest w istocie gra. Grabarz ma doświadczenie w kościach.
ale to dobre
-
domino z kości
Końcowe pytanie wydaję się zbędne. Dla mnie wiersz zdecydowanie wymaga skrócenia, usunięcia dopowiedzeń.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.