Nauczyłam się tulić wyrazy,
żeby nie uciekły .
Leżą sobie rozsypane na poduszce
w agramatycznym absurdzie.
Stworzę z nich chaos,
emocjonalną pustkę,
żeby upewnić się,że jesteś.Żyjesz.
Będę je wabić do siebie
ciepłym spojrzeniem, okruchem chleba,
skrawkiem emocji.
Napiszę wiersz dla Ciebie
którego nie zrozumiesz,
nie odnajdziesz siebie.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Chaotyczne emocje.
- BerniM
Chaotyczne emocje.
Chaos z chaosu, czyli większy chaos?
Wabienie tworzy relację porządkującą, gdyż wabione obiekty (wyrazy) mogą mieć określony stosunek do sposobu wabienia. Wabisz je na przykład ciepłym spojrzeniem. Lgną do takiego spojrzenia jedne wyrazy, np wyrażające miłość, a są i takie, którym to ciepłe spojrzenie jest obojętne i te się nawet nie ruszą. Są w końcu obiekty wrogo nastawione do ciepłego spojrzenia. Mowa nienawiści gotowa jest w perfidny sposób wykorzystać ciepłe spojrzenie, zaufanie i zachętę do obcowania, wykorzystać do swoich niecnych, nienawistnych celów. Zło miłością zwyciężaj. To dobre hasło i metoda, niestety nie zawsze skuteczna, przynajmniej na szybko. Od mowy pozytywnej, serdecznej, złe wyrazy z poduszki PL-ki będą się odwracać. Czyli zastosowanie takiego atraktora, jakim jest ciepłe spojrzenie, spolaryzuje przestrzeń na poduszce. Tak samo, jak pole elektryczne. Ładunki ujemne będą podążały do anody, dodatnie do katody. Pole elektryczne uporządkuje początkowo chaotycznie ułożone ładunki. Zatem nie powiększy chaosu, ale go zmniejszy. Myślę, że proste zasady fizyki są uniwersalne również w środowisku poetyckim i prosiłbym nie negować natury świata.
Ale rozumiem, chciałaś dobrze.

- BerniM
Witaj,
coś w tym jest,że dobre emocje przyciągają dobro.Szukamy pozytywnych relacji itd.. działając wybiórczo ten a nie ten..wybierając odpowiednie słowa. A one uciekają,rozpraszają się jak gwiazdy na niebie i szukaj wiatru w polu.Stoję na balkonie i zastanawiam się co ubrać.Mamy zimę, jesień i wczesną wiosnę w ciągu jednego dnia. Chaos w głowie ..chaos za oknem a ja nawet zaczynam rozumieć wiersze Alka Osinskiego, który pisze coraz bardziej osobiście.Pozytyw zawsze można znaleźć.
Pozdrawiam
coś w tym jest,że dobre emocje przyciągają dobro.Szukamy pozytywnych relacji itd.. działając wybiórczo ten a nie ten..wybierając odpowiednie słowa. A one uciekają,rozpraszają się jak gwiazdy na niebie i szukaj wiatru w polu.Stoję na balkonie i zastanawiam się co ubrać.Mamy zimę, jesień i wczesną wiosnę w ciągu jednego dnia. Chaos w głowie ..chaos za oknem a ja nawet zaczynam rozumieć wiersze Alka Osinskiego, który pisze coraz bardziej osobiście.Pozytyw zawsze można znaleźć.
Pozdrawiam

-
-
Chaotyczne emocje.
Nie bardzo mi pasuje ta emocjonalna pustka, ale wiersz i tak jest bardzo dobry.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.