-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Zima.
- lczerwosz
Zima.
przyszła błyszcząca
szronem diamentów
i uwodzi
w jej tafli przegląda się
moja uroda
we wszystkich odcieniach
szarości i srebra
wtapiam się w mrok
pospaceruję skrawkiem nieba
dyskretnie chcę usłyszeć
bo jest coś niedopowiedzianego
w twoim sercu
No i więcej dodałem, jak zabrałem
szronem diamentów
i uwodzi
w jej tafli przegląda się
moja uroda
we wszystkich odcieniach
szarości i srebra
wtapiam się w mrok
pospaceruję skrawkiem nieba
dyskretnie chcę usłyszeć
bo jest coś niedopowiedzianego
w twoim sercu
No i więcej dodałem, jak zabrałem
- BerniM
Bardzo podoba mi się pierwszy wers :Zima przyszła diamentowa ...a ja spacerując skrawkiem nieba, przytulam się do mojej myśli o Tobie
Zobaczę co napisze Lucile, jeżeli przeczyta
Dziękuje za sugestie. Kocham zimę diamentową 

- skaranie boskie
- Admin
Zima.
Dla mnie zbyt łopatologicznie. Poza tym pisanie zaimków wielką literą jest zarezerwowane wyłącznie dla epistolografii, tutaj wydaje się przynajmniej dziwne, żeby nie powiedzieć, że emanuje patosem. No i to serce... Takie wyeksploatowane. Może wymyśl jakiś zamiennik, nazwij inaczej Jego serce. Może peelka powinna tego niedopowiedzianego poszukać zwyczajnie w nim, zamiast w jego sercu?
Nastrojowy wiersz i naprawdę szkoda, żeby psuły go takie drobiazgi, ja powyższe, czy zbędny przecinek po pierwszym wersie.
Zima potrafi być piękna, sztuka jej opisania jednak polega na tym, by jak najrzadziej, bądź wcale nie nazywać jej wprost. Dlatego warto byłoby popracować nad wskazaniem w inny sposób, że o zimę właśnie chodzi. Wiem, jak trudno przyjmuje się podobną krytykę, jak wielką trzeba stoczyć ze sobą walkę, by zmieniać coś, co wydaje nam się doskonałe, co gra nam w duszy i nie chce się poddać zmianom. Dlatego jedynie zachęcam do prób, przyjmując wiersz takim, jaki jest, dopóki Autor nie postanowi inaczej.

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Skaranie, masz rację, pisałam z telefonu i teraz wiedzę te zaimki:) Dzięki
Co do wiersza,chciałam napisać wiesz napisany w bardzo prosty sposób. Czasem myślę ,że w tym tkwi geniusz np. prof. Tadeusza Kępińskiego, który pisał swoje książki takim prostym językiem dla wszystkich. Albo wiersze,niezwykle piękne Pani Ireny Kaczmarczyk, krótkie formy w których jest wszystko . Wszystko zawierają... ten wiersz o ziemie lekki i trochę nastrojowy zmienił się,przez te diamenty...diamenty są piękne na szyjach starych kobiet ,,,T.Capote. Chyba utraciłam tą lekkość, piękno i młodość bo w tym wierszu chciałam to pokazać ale w zawoalowanym stylu.Tylko zima taka prawdziwa ,tchnąca perfumami Salvadore Dali....Dziękuję za komentarz
)Miłego dnia